Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kimlik Avcıları Dark Web’de Cirit Atıyor

Kimlik Avcıları Dark Web’de Cirit Atıyor

admin admin -

İnternetin görünmeyen yüzü olan deep web ve bunun yanında size zarar verebilecek, hatta ve hatta amaçları kullanıcılara zarar vermek olan dark web kullanıcıları, bilgisayar başındaki birçok kullanıcı üzerinde büyük tehdit oluşturuyor. Size zarar verebilmek için ellerinden geleni yapan dark web kullanıcılarının kimlik avlama ve oltalama çalışmalarını birbirleriyle paylaştığı ortaya çıktı.

Yakın zamanda karşılaştığımız ve bitcoin çalmak için uğraşan Micheal Richo kimlik avı tekniğini kullandığı için tutuklanmıştı. Hatta araştırmaların artması üzerine Richo’nun bir kimlik avı sitesi işlettiği öğrenildi. Satış mecraları tam olarak açıklanamasa da AlphaBay ve Dream Market gibi büyük alışveriş sitelerinin tasarımlarını kopyalayıp kendi sistemine kopyalayan, bu şekilde kullanıcıların kendilerini AlphaBay ya da Dream Market’te sanmasıyla bilgilerini paylaşmasından elde ettiği bilgilerle gerçek hesaplara ulaşıp bitcoin alıyordu. Kötü tarafı ise bu yöntemi o kadar güzel ayarlamıştı ki dolandırılan hiçbir kullanıcı hatayı site ve bankada arayamadı.

Bu taktik sayesinde 365 bin dolar kazanan Richo 2013 senelerinde gene dark webde dolanırken bire forum sitesine verdiği bir yorumdan dolayı yakalandı. Bu tarz yerlerde her ne kadar zararlı insan olsa da birçok siber güvenlik uzmanı ve özel güvenlikler bulunuyoır. Böylece suçlu tespiti kolaylaşmış oluyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir