Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kripto tarihinin en büyük hırsızlığı

Kripto tarihinin en büyük hırsızlığı

admin admin -

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen kripto dünyası, başlı başına bir ekonomi alanı olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca bu alanda da hırsızlık olayları yaşanıyor. Ancak son olarak yaşanan olay, unutulmayacak cinsten.

Axie Infinity’yi işleten Sky Mavis, 23 Mart’ta tarihin en büyük kripto vurgununa ev sahipliği yaptı. Ronin blok zincirinden yaklaşık 625 milyon dolar değerinde Ethereum ve USDC tokenleri çalındı. Oyna-kazan oyunu Axie Infinity, ABD tarafından da bir süredir kara listedeydi.

FBI, konuya ilişkin olarak hedef gösterici bir açıklamada bulundu. Açıklamaya göre saldırıyı Lazarus Group adlı hackerlar gerçekleştirdi. Grup, Kuzey Kore’de yaşıyor ve devlet eliyle destekleniyor. FBI’ın bir diğer iddiası ise bu saldırı Kuzey Kore’nin bilgisi dahilinde gerçekleşti. Yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi.

FBI, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin ABD’ye ve özel sektör ortaklarımıza yönelik tehdidi de dahil olmak üzere kötü niyetli siber faaliyetlerle mücadele etmeye devam ediyor. Soruşturmamız sayesinde, DPRK ile bağlantılı siber aktörler olan Lazarus Group ve APT38’in 29 Mart’ta bildirilen Ethereum’da 620 milyon dolarlık hırsızlıktan sorumlu olduğunu doğrulayabildik.

Ronin Network, çalınan miktarlar hakkında da açıklama yaptı. Buna göre hackerlar, yaklaşık 173600 ethereum ve 25,5 milyon değerinde stabilcoin olan USDC çaldı. Hackerlar, kriptonun akışının nereden geldiğini gizleme hizmeti olan Tornado Cash aracılığıyla ile korunuyor. Ayrıca birçok kripto hırsızlığının yapıldığı Kuzey Kore, bu konuda eleştirilerin odağı oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir