Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Küçük işletmelere e-fatura nasıl kolaylık sağlıyor?

Küçük işletmelere e-fatura nasıl kolaylık sağlıyor?

admin admin -

Küçük işletmelere e-fatura nasıl kolaylık sağlıyor?

E-fatura kesmek, küçük işletmelerin fatura ve muhasebe süreçlerini otomatikleştirerek zamandan ve paradan tasarruf etmelerine yardımcı olabilir. Küçük işletmelerin e-fatura sistemine geçmekte tereddüt etmesinin birkaç nedeni vardır. İlk olarak, küçük işletmelerin bir e-fatura sisteminin idari yönlerini yönetmesi zor olabilir ancak konu hakkında hakimiyet kazandıkça basitleşecektir. Bunun yanı sıra e-fatura sistemleri geleneksel faturalama sistemlerinden daha pahalı olabilir ve bazı küçük işletmeler bu teknolojiye yatırım yapacak kaynaklara sahip olmayabilir. Bazı şirketler e-fatura sürecini zor bulmaktadır. E-fatura sistemleri hakkındaki yanlış söylemler ve yetersiz bilgiler de şirketleri bu noktada epey zorlamaktadır. Aynı zamanda kullanılan ön muhasebe programı da uyumlu olması gerekliliği de bir başka soru işareti olarak ortaya çıkıyor.

Küçük işletmeler için e-fatura uygun mu?

E-faturalar küçük işletmeler için önemlidir çünkü zamandan ve paradan tasarruf sağlayabilirler. Ayrıca işletmelerin mali durumlarını takip etmelerine ve organize olmalarına yardımcı olabilirler. Küçük işletmeler zamandan ve paradan tasarruf etmek için elektronik fatura kullanmayı düşünmelidir. Maliyet, hem küçük hem de büyük şirketler için önemli bir konudur. Şirketinizdeki masrafları ne kadar azaltırsanız, o kadar fazla kar elde edebilirsiniz. Şirketin kârı arttıkça kâr oranı da artar. Küçük işletmeler için geleneksel faturalandırmaya göre çok daha ekonomik olan e-fatura sistemine geçmek önemlidir.

E-fatura sistemi, küçük işletmelerde daha kurumsal bir ortam yaratılmasına yardımcı olur. Markanız bilinir ve saygı duyulursa marka değeri artar. Müşterilere elektronik fatura gönderen daha profesyonel bir şirket olarak görünürsünüz.

E-fatura sistemleri iş yükünü hafifletir mi?

E-faturalar, belirli görevleri otomatikleştirerek iş yükünüzü azaltmanıza yardımcı olabilir. E-faturaya aşina olmayan kişiler, dijital işlerin iş yükünüzü artırdığına inanabilir, ancak gerçekte e-faturalar, küçük işletmeler için iş yükünü azaltmanın harika bir yoludur. Sosyal medyayı kullanmanın işletmelere sağladığı faydalar hem maddi hem de zamana dayalıdır. Faturanın basılması, basılması, kaşelenmesi, imzalanması, kargoya verilmesi gibi işlemler ortadan kaldırılarak fatura müşteriye hızlı bir şekilde ulaştırılır. Yeni sistemle faturaların arşivlenmesine gerek kalmadı. Bu zamandan ve paradan tasarruf sağlar. Bir diğer iş yükü de fatura dosyalarını mali müşavirlere göndermektir. Elektronik faturalar da bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Mali Müşavir, hesabın elektronik faturalarına sistem içinden erişebilir.

Ciro limiti düşük olan küçük işletmeler e-fatura sistemini kullanabilir mi?

22 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan yeni bilgilere göre bu kişinin durumu değişti. 2020 yılı itibarıyla cirosu 4 milyon liranın üzerinde olan firmaların e-fatura sistemine geçmeleri gerekecek. Bu düzenleme 1 Temmuz 2022’de sona erecek. Ancak e-fatura sistemine geçmek için artık 4 milyon TL’den fazla ciro yapmanıza gerek yok. E-fatura sistemine geçmek isteyen tüm işletmeler bunu kolaylıkla yapabilmektedir.

Bu içerik muhasebe programı üreticisi Comport tarafından yazılmıştır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir