Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. LG’den Çok Harika Bir Ekran Teknolojisi

LG’den Çok Harika Bir Ekran Teknolojisi

admin admin -

 

LG Display ile ilgili yeniliklerini hiç bir şekilde hız kesmeden sürdürüyor.  Bugün yapılmış olan etkinlik ile beraber dünya üzerindeki ilk 77 inç  boyutundaki esnek panelini duyurmuş olan Teknoloji devi tüm dikkatleri üstüne toplamayı başardı.

Dünya üzerinde ilk 77 inç boyutundaki esnek paneli ile karşımıza çıkacağı açıklanan LG şirketi, fazlası ile iddialı bir duruş sergilemekte. %40’lık şeffaflık oranına sahip olduğu açıklanan OLED esnek panel, 3840×2160’lük Ultra HD çözünürlüğü ile birlikte kullanıcıların huzuruna sunulmuş olacak.

80 mm’lik bir yarı çapa kadar esneyebilecek durumda olan panelin şu anda ise bir rakibi yok. Fakat ilerleyen zaman içinde Samsung şirketinin de LG şirketine karşı  çok önemli hamleler yapabilmesi de tamamen kaçınılmaz olacak.

4K görüntüleri ve de fazlası ile ince yapısı ile kullanıcılara çok farklı bir deneyim sunacak olduğu belirtilen bu yeni OLED panelin ise, rakiplerini fazlası ile geride bırakmış olduğunu söyleyebiliriz.

LG Display ise, OLED ekranları gelecek görüntüleme teknolojisi şeklinde görmeye başlayan Kore hükümeti ile beraber çok büyük boyutlu esnek ve de şeffaf OLED ekranların üretilebilmesini sağlayan temel teknolojilerin üstünde aralıksız  bir şekilde çalıştıklarını da açıkladı.

Önümüzdeki sene içerisinde gerçekleştirilecek olan CES ve  de Computex fuarında bol bir miktarda esnek ekran ile karşılaşabileceğimiz ise kesin.

Lakin 2013 senesinden beri OLED TV sektörü içerisinde liderliği korumakta olan LG şirketi, tekrar sunduğu ilkler ile kullanıcıların gönüllerini feth etmeyi sürdürecek. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir