Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Logitech Şirketinden Sanal Gerçeklikle Alakalı Klavye

Logitech Şirketinden Sanal Gerçeklikle Alakalı Klavye

admin admin -

Sanal gerçeklik başlığını taktığınızda klavyeniz ile etkileşime geçmek fazlasıyla büyük bir problem teşkil etmekte. Hatta ben 10 parmak klavyeye  bakmadan yazarım diyen pek çok kullanıcı bile bu dertten fazlası ile muzdarip. Neyse ki Logitech  şirketi ile HTC şirketinin  iş birliği bu bahsi geçen konunun üstesinden gelmiş olacak.

Duyurusu yapılmış olan BRIDGE SDK ile beraber  geliştiricilerin çıkarttığı sanal gerçeklik uygulamalarına klavye ya da metin girişi eklemeleri fazlası ile kolay bir duruma getirilmiş olacak. 150 dolar  tutarındaki bir fiyata sahip olduğu açıklanan yazılım geliştirmesi kiti yalnızca HTC Vive’ye tasarlanmış bir halde ve beraberinde ise Logitech G isimli oyuncu klavyesi de verilmekte. Bu aksesuarın sayesinde de klavye üstüne Vive Tracker’ın doğru bir biçimde yerleştirilmesine yardımcı olunabilmesi sağlanmakta. Kısaca söylemek gerekir ise hem yazılım hem ise aksesuar bütünlüğü fazlasıyla başarılı bir biçimde sunuluyor.

Kullanıcıların ise üretkenlik uygulamaları ile birlikte oyunlar içerisinde, sosyal uygulamalarda ve de  içerik gezinmeleri konusunda klavye ile etkileşim konusundaki ihtiyacının bununla beraber giderilmesi istenmekte. Firma ilk önce 50  tane geliştirme kitinin dağıtımını yapmayı planlamakta ve de  16 Kasım tarihine kadarki süre içerisinde geliştiricilerin başvurularını kabul ediyor olacak. Taleplerin gelmesi halinde ise fazlasının hazırlanabilecek olduğunun da altı çiziliyor. Şu anda bunun bir beta testi konumunda olduğu ve de cihaz hakkında pek çok geri bildirimin gelmesinin umulmakta olduğu da ifade edilmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir