Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Lyft İle Ford Şirketlerinin Arasında Otonom Araç Anlaşması Yapıldı

Lyft İle Ford Şirketlerinin Arasında Otonom Araç Anlaşması Yapıldı

admin admin -

Otomobil sektörü içerisinde öncü şirketlerden Ford ve Amerika‘da son seneler içerisinde fazlası ile popüler duruma gelmeyi başaran ve şehir içindeki taşımacılığa yeni bir soluk kazandırmayı başaran Lyft şirketinin arasında otonom araç konusundaki çalışmalarına başlanmış olduğu açıklandı.

2021 senesi içerisinde otonom araçlarının Lyft ile birlikte entegre çalışabilecek olduğunu açıklayan Ford şirketi, bu şekilde sürücüsüz araç  ile ilgili çalışmalarını yalnız yürütmeyecek olduğunun ilk sinyalini vermiş oldu.

Ford ile Lyft mühendisleri ise otonom araçların uygulama aracılığıyla bağlantı kurması amacıyla gerekli yazılımı birlikte geliştirmiş olacaklar. Her şey planlandığı gibi yolunda gider ise, 2021 senesi içerisinde komple otonom  durumda olan Ford Fusion  model otomobillerin, Lyft ile kullanılabilecek olduğu da ifade edilmekte.

Bu süreç içerisinde yapay zeka firmalarından Argo tarafından geliştirilmiş olan yazılımı kullanacak olduğu açıklanan Ford şirketi, 5 sene içinde tam 1 milyar dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirmiş olacak. Lyft şirketine 500 milyon dolar tutarında yatırımda bulunacak olduğu iddiası ile gündeme gelmeyi başaran General Motors ile yürütülmeye devam edilen çalışmaların ise sürdüğü açıklandı.

Öte yandan Ford, elektrikli ve de sürücüsüz araç üretimi amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaleti içerisinde yer alan bir fabrikaya 700 milyon dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirecek.

Sonuca gelecek olursak 7 trilyon dolar tutarında bir sektör durumuna gelmesi beklenilmekte olan sürücüsüz otomobillerin ortaya çıkmış olması, otomobil üreticileri ile birlikte tedarikçiler ve de  teknoloji üreticisi şirketler arasında fazla sayıda ortaklık ve de işbirliğine sebep oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir