Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Matrix Filmindeki Gibi Kasetle Kung Fu Öğrenmek Gerçek Oldu

Matrix Filmindeki Gibi Kasetle Kung Fu Öğrenmek Gerçek Oldu

admin admin -

İnsanlığın doğasında varolan çalışarak veya deneyimlerle bir bilgiyi öğrenme devri kapanıyor. Artık beyne direkt bilgi aktarımı ile birçok şeyi öğrenmek mümkün olabilecek. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucunda Matrix ve GORA filminde benzeri olan sistem sonunda gerçek oluyor.

Matrix filmiyle birlikte Cem Yılmaz’ın oynadığı GORA filmindeki “beyne bilgi yükleme” olayının gerçekleşebileceği dillendirilmeye başlandı. Gelecekte bir bilgiyi öğrenmek istediğimizde aynen bilgisayardan flaş disklere veri aktarmak gibi beyne veri aktarımı ve bilgi yüklemesi yapılabilecek.

Keanu Reeves’in oynadığı Matrix filminde Neo karakterine dövüş sanatlarını öğretebilmek için beyne gerekli bilgiler gönderilip kaydediliyordu. Bunun benzeri bir beyne veri aktarımı olayını HRL laboratuvar araştırmacı bilim adamları gerçekleştirmek üzere. Şimdilik sadece küçük ölçekli verilerin aktarılabileceği belirtilirken yakın gelecekte bu aktarım daha da genişletilecek. Yapılan testler sonucunda bir pilotun beynindeki bilgi ve sinyaller normal bir bireye aktarılabildi.

Pilottan aktarılan bilgilerle verileri kazanan kişilerin pilotluk becerilerinin normal insanlara göre %33 daha iyi olduğu ortaya çıktı.

Bu teknolojik gelişme önümüzdeki yıllarda oldukça yararlı olabileceği gibi birçok dezavantajı da beraberinde getirecek gibi duruyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir