Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mediatek Şirketi Yeni Bir Mobil İşlemci Duyurusunu Yaptı

Mediatek Şirketi Yeni Bir Mobil İşlemci Duyurusunu Yaptı

admin admin -

Farklı segmentler içerisinde yüzlerce değişik akıllı telefon ile tablet modeline güç vermekte olan ve son dönemde fazlası ile hızlı adımlar atmaya başlamış olan mobil işlemci üreticilerinden MediaTek şirketi, yeni işlemcilerini de duyurmaya ara vermeden devam etmekte.

Geçmiş olduğumuz ay  içerisinde duyurusu yapılan Helio P23 ve de Helio P30 isimli modellerin hemen sonrasında Mediatek, bu defa kullanıcıların karşılarına giriş seviyesindeki cihazlarda kullanılmak amacıyla geliştirilmiş yeni MT6739 isimli işlemcisi ile  beraber çıktı.

Hindistan’daki Mobil Kongresi 2017’de tanıtımı yapılan MT6739 işlemci, 18:9 özellikli ekran desteğinin yanında 2 VoLTE ve de arka kamera desteğini sunmakta.

1.5 GHz hızı ile çalışmakta bulunan 4 tane Cortex A53 çekirdeğine ev sahipliği yapmakta bulunan bu işlemcinin ekran çözünürlüğü ise , 1440×720 pikselle sınırlı bir durumda.

Bu sebep ile işlemcinin kullanılmakta olduğu cihazlarda maksimum olarak 720p çözünürlük sunabilen 18:9 formatındaki ekranları görebiliyor olacağız.

Grafik kısmından gerekli olan gücünü ise PowerVR GE8100‘den almakta bulunan MT6739, bellek kısmına  LPDDR3  ve depolama tarafında da eMMC 5.1 isimli teknolojisini kullanmakta.

MT6735 modelinin yenilenmiş versiyonu olarak çıkan ve de  Cat 4 LTE modemin yer almakta olduğu bu işlemci, 2017 senesinin sonuna kadarki sürede cihazlar ile buluşmuş  bir durumda olacak. İşlemcinin ise maalesefki 8 megapiksel + 0.3 MP şeklinde günümüz standartlarının altında bir 2 kamera desteği sunmakta olduğunu da belirtmeyi isteriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir