Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mi 7 Modelinin İşlemcisi Çok Daha Farklı

Mi 7 Modelinin İşlemcisi Çok Daha Farklı

admin admin -

Üst seviyede yer alan donanıma sahip durumdaki amiral gemisi modelini çok uygun fiyat ile satışa çıkartan Xiaomi şirketi, bunun sayesinde dünyanın tamamında ve  de ülkemizde çok büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşabilmeyi ve insanların beğenilerini kazanmayı başarmış oldu.

Bugün ortaya çıkmış olan yeni raporlar, Qualcomm şirketi ile iş birliğine gitmiş olan Xiaomi şirketinin performans ile ilgili fark yaratacak olduğununda sinyallerini vermiş oldu.

Xiaomi şirketinin işlemci üretimine başlamış olması ile beraber ilerleyen dönem içerisinde kan kaybetmek istememekte bulunan Qualcomm şirketinin Mi 7 modelinde Snapdragon 845 amacıyla optimize edilmesinin konusunda iş birliğine gidip yardımcı olmakta bulunduğu açık bir şekilde ifade edilmekte.

Qualcomm şirketinin işlemci konusunda  çok başarılı olduğu  ise tartışılmaz bir gerçektir. Fakat, Xiaomi  şirketi gibi firmaların kendisine ait olan işlemcilerine geçiş yapıyor olmasının, Çin pazarı içinde Qualcomm’un işini fazlasıyla zora sokacak olduğu ifade edilmekte.

Xiaomi şirketi bu konuda yürütmekte olduğu çalışmaların ilk meyvesini  ise Mi 5c isimli modeli içerisinde yer vermiş olduğu Surge S1 ile almayı başardı. Surge S2 modelinin ise 16nmlik FinFET mimarisinde üretilecek olması ve bunun sonrasında 10nm’ye geçiş yapılacak olması bekleniyor.

CES veyahut MWC’de tanıtılacak olması beklenilen Mi 7 modelinin, günümüzde standart duruma gelen çerçevesiz olan bir OLED ekrana ev sahipliği yapacak olması da bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir