Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Microsoft Al , Kör Kullanıcılar İçin Sesle Çevirme Tasarladı

Microsoft Al , Kör Kullanıcılar İçin Sesle Çevirme Tasarladı

admin admin -

Microsoft ‘AI’ , kör kullanıcılar için Word ve PowerPoint’ teki görüntüleri sesli anlatacak.

Yapay zeka, dijital asistanlar gibi genel amaçlı durumlarda küçük ve istikrarlı ilerlemeler oluşturabilir. Ancak, özellikle engelliler için daha önemli bir etkiye sahip olan AI erişilebilirlik özelliklerinden daha incedir. Örneğin, Microsoft Word ve PowerPoint gibi Office uygulamaları için yakında çıkacak bir özellik, AI algoritmaları kullanarak alt metin olarak adlandırılan resim ve slayt güverteli başlıklarını otomatik olarak öneriyor. Bu şekilde, bu dosyalar kör kullanıcılara sunulduğunda, ekrandaki bilgileri sesle çevirmek için tasarlanmış bilgisayar araçları ile çalışacak metin açıklamaları var.

Microsoft bu sahneyi, görüntü içeriğini daha iyi anlamak ve tanımlamak için derin öğrenme teknikleriyle eğitilmiş sinir ağlarını kullanan Computer Vision Cognitive Service ile başarıyor. Office 365 ekibi bir blog yazısında, “Size yüksek güvenle tanınan bir fotoğraf görüntüsü yerleştirdiğinizde size alt yazı için otomatik öneriler sunacağız.Makine öğrenimi sayesinde, daha fazla insan bunu kullandıkça bu hizmet gelişmeye devam edecek, böylece medya açısından zengin sunuları erişilebilir hale getirmek için önemli bir zaman tasarrufu sağlanacaktır” dedi. Facebook, Nisan ayında fotoğraflı altyazılar için benzer bir özellik açıkladı ve teknoloji endüstrisinin büyük kısmı bu AI tekniklerinin hem erişilebilirliği artırmak hem de değerli veriler için görüntüleri ve videoları daha iyi ayrıştırmak için kullanılmıştır.

Özellik, önümüzdeki yıl Office 365 aboneleri için PC’de Office ve PowerPoint’te sunulacak. Microsoft ayrıca, “bir ekran okuyucu ve klavye ile gezinmeyi kolaylaştırmak ve düşük görme veya renk körlüğüyle okunması kolay fontlar ve renkler kullanmak için yapılandırılmış” Office uygulamaları için erişilebilir şablonlar çıkardığını söylüyor. Belgelerini veya kaykayları özelleştirmek için Microsoft, dosyayı inceleyecek ve engelli kullanıcılar için bu bilgilere erişmesini zorlaştıracak tüm sorunları çözecek. Office PC uygulamaları için bir erişilebilirlik denetleyicisi yayınladığını açıkladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir