Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Microsoft Edge Tarayıcısı, Android ve iOS için Geliyor

Microsoft Edge Tarayıcısı, Android ve iOS için Geliyor

admin admin -

Microsoft tarafından geliştirilen gelişmiş web tarayıcısı Edge, Windows 10 işletim sistemine özel olarak hazırlanmış ve gün geçtikçe yenilenen özellikleri sayesinde Web Tarayıcısı pazarında yükselmeye başlamıştı. Şimdi de Mobil işletim sistemi için geliştirilmeye başlanan Microsoft Edge Web Tarayıcısı Android tabanlı akıllı telefon ve tabletler için ve iOS mobil işletim sistemi kullanan iPhone akıllı telefonları ve iPad tabletler için yayınlanıyor. Masaüstü web tarayıcısı olarak yükseliş kaydeden edge rakipleri ile şimdi de mobil platformlar üzerinden mücadele ederek en çok kullanılan web tarayıcısı olmaya çalışacak.

Microsoft, İnternet Explorer inadından Windows 10 işletim sistemi ile vazgeçmiş ve sıfırdan Microsoft Explorer web tarayıcısından çok daha hızlı bir şekilde çalışan Microsoft Edge Web Tarayıcısını kullanıcıların hizmetine sunmuştu.

Mobil Web Tarayıcısı Microsoft Edge

Masaüstü versiyonunda pek başarılı olamayan internet tarayıcısının masaüstü versiyondaki sorunları gideremeden Mobil Platformlara sunulması çok mantıksız gelse de Microsoft radikal bir karar alarak Mobil Platformlara geçiş yapacağını duyurdu. Mobil platformlar için özel eklentilere sahip olacağı belirtilen Microsoft Edge web tarayıcısının geleceği pek parlak görünmese de ileriki dönemlerde güncelleştirmeler ile problemlerini ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir