Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. MIT İle Lamborghini Konsept Otomobil Hazırlamakta

MIT İle Lamborghini Konsept Otomobil Hazırlamakta

admin admin -

Lamborghini şirketi; ”süper spor olan otomobilin geleceğine bakış” isimli bir tane teaser paylaştı. Teaser’ı yayınlanmış olan bu özel konsept, gelecek hafta içerisinde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MITnün) işbirliği kapsamında görücüye çıkmış olacak.

Konseptin performansını çoğaltmak amacı ile alışılmışın aha dışında bir bataryaya sahip olarak geleceğine yönelik söylentiler bulunuyor. Bu duruma istinaden, MIT’nin şu zamanlarda yüksek  bir enerji yoğunluğu ve 

 de düşük bozulma oranlarına sahip katı hâldeki lityum batarya teknolojisi üstünde çalışmakta bulunduğunu da belirtmekte büyük bir yarar var.

Enerji yoğunluğunun çok daha yüksek olması, birim başına düşmekte olan ağırlığın azalması veyahut daha büyük bir enerji depolaması olanağının anlamına da gelebilir. Bu her 2 tane nitelikte yüksek performanslı bir Lamborghini modeli için çok yararlı olacaktır.

EmTech ise, her sene MIT’de gerçekleşen bir teknoloji konferansıdır. Bir  tane konseptin otomobil fuarı dışarısında bir yerde sergilenecek olması ise çok garip gelebilir, fakat işin içinde MIT’nin el atmış olduğu bir teknoloji var ise bu durumu  tamamen normal karşılamakta olanaklı.

Konseptin tanıtımı esnasında karşımıza ne çıkacak olduğunu ise tam bir şekilde ön görmek asla olanaklı değil. Bu konsept ile birlikte gelişmiş bir teknoloji de sergilenecek olabilir, Aventador‘un yerini alabilecek bir otomobili de açık bir şekilde görebiliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir