Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mobil Uygulama Nasıl Geliştirilir?

Mobil Uygulama Nasıl Geliştirilir?

admin admin -

Mobil Uygulama Nasıl Geliştirilir? 

Gelişen teknoloji ile birlikte mobil uygulamalarda birçok platformda karşımıza çıkan ve sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır.  Özellikle mobil oyunlar ve programlama dilleri her kitleye hitap edebilmesi açısından firmaların tercih etmiş olduğu programlar arasında yer alır. 

İnternet ortamında Google üzerinden yapılan aramalarda genellikle tüm firmaların mobil uygulamalarının daha fazla kullanıldığı  göz önündedir.  Bu nedenle firmaların yapmış olduğu kurumsal yazılımlar ile birlikte mobil uygulamaların da geliştirilmesi bu konuda oldukça önemlidir.

Mobil Uygulama Sistemleri

Mobil uygulamalar belirli bir megabayt ya da gigabayt üzerinden kullanılabilir şekilde tasarlanmış ve aynı zamanda İnternet ortamında her türlü bilgi paylaşımını yapabilmek için tasarlanmış ürünlerdir.  Mobil platformlar için yapılan bu uygulamaların mobil cihazlarda çalışabilmesi için bazı uzantılara sahip olması gerekir. 

Bu uzantılar genellikle akıllı telefonlarda otomatik olarak yüklenen bir programlama dili olduğu için Ekstradan bir yüklemeye gerek kalmaz. Bazı uzantılardaki mobil uygulama programları ve oyunlar Java  destekli olarak çalışır. Aynı zamanda indirme programları apk  üzerinden sağlanır. Mobil uygulama yaparken kullanılabilen bazı kodlama dilleri mevcuttur. Bunları kısaca şu şekilde belirtebiliriz.

  • Java Programlama sistemi 
  • Uygulama Geliştirme Programları
  • Android Stüdyo programı
  • Cordova sistemi 
  • Swift Programlama Dilleri

Mobil Uygulamalar İçin Kullanılan Diller

Mobil uygulama geliştirme işlemleri profesyonel kişiler tarafından yapılır ise kesintisiz ve bağlantı problemi yaşamadan uzun yıllar boyunca kullanılabilir şekilde tasarlanabilir. Bu nedenle mobil uygulama firması gibi seçenekler değerlendirilebilir. 

Aynı zamanda kişi kendi uygulamasını yapmak istiyor ise  atması gereken bazı adımlar vardır.  Bu adımlar profesyonel bir bilgi birikimi gerektiği için eğitim alınması  durumu söz konusu olabilir.  Bu Bunu mobil uygulama yazılımı yapan firmalar tercih edilebilir.

Uygulama Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar

Mobil uygulama sistemleri ücretli ya da ücretsiz olarak belirlenebilir.  Kullanılan programlama dili aynı zamanda bunun belirlenmesi için bir adımdır. Ortalama olarak Windows Phone uygulaması geliştirilmesi açısından en sık tercih edilen programlama dilidir. ARGE 24 Teknoloji  sistemleri bu programlama dili ne istenilen şekilde yönete bildiği için tercih edilebilir. 

Genel olarak uygulama yazılımı tahmin edilebileceği gibi en çok Android uygulama geliştirme firması olan Java  aracılığı ile yapılır. Java  Google’ın en çok desteklemiş olduğu programdır.  Aynı zamanda bir programlama dilidir.  Kodlar aracılığı ile geliştirilen bu sistem Play Store üzerinde gördüğümüz birçok uygulamanın da ana dilidir. 

Android telefonlar için uygulama geliştirmek aslında çok zor değildir.  Az bir Java bilgisi olan bir geliştirici iseniz güzel programlama dilleri oluşturabilirsiniz.  Fakat profesyonel biri için bu durum oldukça kolay ve geliştirilebilir olduğundan firmaların bazı geliştirme şirketleri ile çalışması daha uygun olacaktır. Bunun için ve bu hizmeti alabilmeniz için https://www.arge24.com.tr/mobil-uygulama-gelistirme-hizmetleri/ linkine girmeniz yeterli olacaktır. Güvenle istediğiniz tüm programlama çeşitlerine alanında profesyonel olarak yetiştirilmiş kişilerce ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir