Modem İp Alamama Sorunu Nedir?

Modem İp Alamama Sorunu Nedir?
Modem İp Alamama Sorunu Nedir? hande erol

Modem İp Alamama Sorunu Nedir?

Modemin ip alamama sorunlarının bir takım nedenleri olabilir. Modem ayarlarınız yanlış yapılandırılmış olabilir. Modem ip almıyor ise, ayırıcı veya kabloyla ilgili bir sorun olabilir. Servis sağlayıcınızla ilgili bir sorun olabilir. Veya sorun sizin bilgisayarınızda da olabilir. Bu durumlarda internet ışığının yanmaması, modemin otomatik olarak IP adresini almaması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

 Modeminizin IP yapılandırmasında bir sorun varsa, sorunu tam olarak belirlemeniz zor olacaktır. Birkaç çözüm deneyerek bu sorunu çözmeyi deneyebiliriz. Çünkü sorun fiziksel ise yapabileceğimiz bir şey yok. O zaman operatörünüzle iletişime geçmeniz gerekir. Bu konuda bilgi almak için Hata Usta sitesine bakabilirsiniz.

Modem İp Almama Sorunun Çözüm Yolları

Çözüm olarak, çok basit bir çözümle başlayalım Bazı virüsten koruma programlarının kullanılması ağ sorunlarına neden olabilir. Modem ip alamama sorunu En yaygın hatalardan biri, Ethernet için geçerli bir IP yapılandırma hatası olmamasıdır. Bu nedenle virüs programınızı devre dışı bırakarak internete bağlanmayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için virüsten koruma programınızın ara yüzüne gidin ve etkinliğini devre dışı bırakın.

  Modem IP'yi sağlasa bile bilgisayarınızda bir sorun olabilir. DNS ayarları da bu sorunlara neden olabilir. Bu sorunu bazı varyasyonlarla çözmeye çalışalım. İlk olarak, ağ ayarlarına erişmeniz gerekir. Bunu yapmak için Aramayı başlat kutusuna Denetim Masası yazın ve Enter'a basın. Bu bölümden Ağ ve İnternet bölümüne gidin. Ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde oturum açın. Burada açılan pencerenin sağ tarafında Bağlantı metninin ve modemin adı görünür. Modeminizin adına bir kez tıklayın.  Nadir durumlarda, hatayı ortadan kaldırmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu konuda bilgi almak için Hata Usta sitesine bakabilirsiniz.

Kaynak https://hatausta.com/

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor