Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Nokia Modelleriyle Alakalı Oreo Konusunda Açıklama Yapıldı

Nokia Modelleriyle Alakalı Oreo Konusunda Açıklama Yapıldı

admin admin -

Finlandiya merkezli  olan HMD Global şirketinin aracılığı ile akıllı telefon pazarına yeniden geri dönmüş olan Nokia şirketi, elde etmiş olduğu satış başarıları ile  beraber eski günlerinde yer aldığı gibi sektörün domino taşı durumuna gelebileceğininde sinyallerini vermeye başlamış oldu.

Android işletim sistemi ile birlikte yarışa kaldığı yerden devam etmeye başlayan markanın akıllı telefon modellerini  de Android 8.0 Oreo isimli yeni sürümü ile buluşturmak amacıyla güncelleme hazırlığının içinde olduğunu daha öncesinde sizlerle paylaşmıştık.

Bu konunun üstünde hakim durumda bulunan sessizlik ise, nihayet Tayvan’da gerçekleşen bir basın toplantısı esnasında konuşma gerçekleştiren HMD  şirketinin yetkilisi sayesinde bozulmuş oldu.

Nokia 8 modeli için Android Oreo testleri konusunda sona gelinmiş olduğunu da açıklayan yetkili, güncellemenin ise Ekim ayının ilk haftaları içerisinde yayınlanacağını belirtti.

Bunun yanında bütün modeller sene sonuna kadar Android 8.0 Oreo  isimli yeni güncellemesini alan cihazların listesine yerleşmiş bir durumda olacak. Güncellemenin ilk yayınlanacak olduğu ülkelerin ise Avustralya ile birlikte Yeni Zelanda olması beklenmekte.

HMD Global şirketi, geçtiğimiz dönem içerisinde akıllı telefonlarında en az 2 sene boyunca güncelleme desteği verecek olduğunu açıklamıştı.

Firmanın kullanıcılara vermiş olduğu sözleri tutuyor olmasının satış performansının açısından çok daha iyi bir seviyeye ulaşacak olmasını sağlayacağı ise hiç bir şekilde tartışılmaz bir gerçektir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir