Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Note 5 İle Galaxy S6 Modellerine Always One Display Özelliği Geldi

Note 5 İle Galaxy S6 Modellerine Always One Display Özelliği Geldi

admin admin -

Samsung şirketinin Galaxy S7 modeli ile Galaxy S7 Edge modeliyle beraber kullanmaya başlamış olduğu Always on Display yani sürekli açık ekran isimli özelliğini artık Galaxy S6 ailesi ile birlikte Galaxy Note 5 gibi modeller içerisinde de kullanmak olanaklı.

Samsung şirketinin şarj ömrünü uzatabilmek amacı ile Galaxy S7 ailesi ile beraber kullanıma sunmuş olduğu Always on Display isimli özelliği, Galaxy S6 ailesi ile birlikte Galaxy Note 5 modeline verilmemişti. Samsung şirketinin tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa bu özelliğin kullanılması amacı ile özel bir çipe ihtiyaç duymakta olduğu ve bu çipin ise 2017 senesinden önce üretilmiş olan modellerde  bulunmadığını açık bir şekilde belirtmişti

Bu kapsamda her zaman açık olan ekran özelliğini Nougat isimli güncellemesine dahil etmemiş bulunan Samsung şirketi, şarj ömrünü uzatabilmek amacı ile eklenen bu yeni özelliğin eski modeller içerisinde tam tersi bir etki göstermekte olduğunu ve bu sebeple de kullanıcılara verilmemiş olduğunu belirtmişti. XDA’nın Geliştiricileri de hiç bir şekilde boş durmadı ve de  Always on Display isimli özelliğini Nougat sürümüne sahip durumdaki Samsung şirketine ait telefon modelleri için hızlı bir şekilde kullanıma çıkarttı.

Halen geliştirilmekte bulunan ve de ROOT yetkisine gerek olmadan sahip olabileceğiniz bu özelliği kullanabilmek amacıyla tek gerekli olan Android 7.0 Nougat isimli sürümüne sahip durumdaki bir Samsung telefon kullanmakta olmanız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir