Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Nvidia İle Volkswagen Otonom Araçla Alakalı Anlaşma Yaptı

Nvidia İle Volkswagen Otonom Araçla Alakalı Anlaşma Yaptı

admin admin -

Alman otomotiv devlerinden biri olan Volkswagen, otonom araçlar ile ilgili çalışmalarına, yapay zeka ve de derin öğrenebilme teknolojisi ile ön plana çıkmış olan Nvidia ile anlaşma sağlamış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu.

Emisyon skandalı sebebi ile fazlası ile zorlu günler geçirmekte olan Volkswagen, son günler içerisinde yeni otomobillerinden Arteon ile isminden söz ettirmeyi sürdürürken, önemli bir anlaşmaya daha imza atmış olduğunu resmi olarak duyurdu.

Emisyon skandalı nedeniyle oldukça zorlu günler geçiren Volkswagen, son günlerde yeni otomobili Arteon ile adından söz ettirmeye devam ederken, önemli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu.

Toyota’nın hemen sonrasında, son senelerde otomobil üreticilerinin en çok mesai harcamış olduğu konulardan bir tanesi olan otonom araçlar için  çeşitli çalışmalar yürütmeye devam eden Volkswagen’de, çalışmalarını hızlandırabilmek amacı ile Nvidia ile anlaşma yaptı.

Araç içindeki süper bilgisayarından Drive PX ile ön plana çıkmış olan Nvidia, araçların yer aldığı ortamı algılamasını sağlamakta olan ve kendi kendisine sürüş yeteneklerini fazlası ile üst seviyeye taşıyan bir platformu  da üreticiler ile buluşturmaya devam ediyor.

Yapay zeka ve de derin öğrenme yetenekleri ile birlikte ön plana çıkmayı başaran Drive PX, onlarca değişik kameradan gelmekte olan görüntünün yanında radar ve de sensörden gelmiş olan verileri birleştirip hemen analiz edebiliyor.

2014 senesi içerisinde Münih’de kurmuş olduğu veri laboratuvarı ile çalışmalara başlamış olan ve 2020 senesine kadar otonom araçları ile birlikte otomobil pazarı içerisinde boy göstermeyi isteyen Volkswagen şirketi de bu sebeple Nvidia ile iş birliği yapmaya gitti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir