Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Öfke Yanlış Yönlendirilirse ne olur?

Öfke Yanlış Yönlendirilirse ne olur?

admin admin -

Öfke Yanlış Yönlendirilirse ne olur?

Bilindik öfke yöntemlerinizi işe yaramıyorsa muhtemelen ya tepkisiz kalıyoruz ya da fazla tepki veriyoruz demektir. Tam da bu konuyla alakalı Kayseri Psikolog Tuğba Ayzet geçtiğimiz gün yazıya almış ve ondan bazı alıntılar yapmak isteriz.

Tepkisiz kalmak hem Türkiye şartlarında hem de dünya genelinde daha makbul görünen bir davranış biçimidir. Çünkü siz “İyi kızsınızdır” makbul olansınızdır. Ancak diğer türlü ise yani fazla tepki veren biriyseniz bu kez çevrenizde “şirret” olarak sınıflandırılacaksınızdır. Çünkü bu bir kadından beklenmeyecek bir davranıştır. Çünkü bir kadın toplumun gözünde başkalarının duygu yükü alan bir durak gibidir. Evet bu sözüm belki tepki çekebilir ancak ne yazik ki üzücü bir gerçek. Bir kadın dünyaya 0-1 geride başlar bir erkeğe göre. Zaten kısıtlı koşullar altında büyütülen kadın (istisnalar hariç) ise iki tepki biçiminden birini seçer: Öfkeyi ifade etmemek veya öfkeyi verimsiz ifade etmek.

Her iki tepki biçimi de birbirinden çok farklı gibi dursa da ikisi de aynı amaca hizmet eder: başkalarını korumaya, kendi hakkımızda açıklığa kavuşamamamıza ve değişimin gerçekleşmemesine.

Şimdi biraz buna bakalım nasıl oluyor bu?

İyi kız tepkisi yani tepkisiz kalmakla ilgili yazımıza “Öfkemize tepkisiz kalmak” başlığında ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Kayseri En iyi Psikolog

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir