Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Okul Öncesi Robotik Kodlama Seti

Okul Öncesi Robotik Kodlama Seti

admin admin -

Okul Öncesi Robotik Kodlama Seti

Kitaplarda bolca örnekleri bulunan veya diğer bir tabirle okul öncesi bilgisayarsız kodlama mevcutta kodlanmış bir şeklin çizgiler çizilerek birleştirilmesiyle yapılır. Çocuğun seviyesine bağlı olarak tam tersi olan çizilmiş bir şekil için çizgileri de tahmin ettirilebilir. Bunun için birçok robotik kodlama kitabı ve robotik kodlama seti mevcut olduğu gibi bilgisayar ortamında veya boş bir kâğıt üzerinde bu işlemi çok kolay hazırlayıp hemen oynatmaya başlayabilirsiniz.

Aşağıda basit bir örneği olan bu yöntemde işlem sonrasında nasıl bir sonuç çıktığını tahmin etmeye çalışarak daha eğlenceli hale getirmesini sağlayabilirsiniz.

Okul Öncesi Robotik Kodlama setleri

Gitgide gelişen ve trend haline gelen bir alan olduğundan dolayı birçok yeni robotik kodlama oyuncakları ve setleri piyasaya sürülüyor. Okul öncesi robotik kodlama alanında benim size almanızı önerebileceğim iki farklı oyuncak türü bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Legolarla hedeflenen nesneyi yapmanızı sağlayan, diğeri de komutlarla hareket eden robot.

Hareket Eden Robot setleri

Hareket eden robotlar içerisinde hem ekonomik hem de piyasadaki diğer oyuncaklarla aynı işlevleri yerine getiren oyuncak robot Türkiye’yi okul öncesinde kodlama il tanıştıran Bee Bot ile robotunuzu belirli hedefe gitmesi için programlayarak algoritmanın temellerini öğretir.

Oyuncak içerisinde bulunan farklı oyun modları sayesinde oyunun zemininde bulunan (satın aldığınızda oyunla birlikte geliyor) nesneler yardımıyla robotu istediğiniz bir hedefe veya robotun söylediği hedefe götürebilirsiniz. Biraz daha büyük yaş grupları için yine oyunun zemininde bulunan belirli nesneleri alıp bir yere götürme modunu kullanabilirsiniz. Üstelik bu defa bazı yerlerden de geçmemeniz gerekiyor.

Başlangıçta çok kolay gibi görünen bu oyun tek noktadan kodlandığı ve robotun bazı yerlerde ters olduğunu hesaplayarak doğru yöne gitmenin düşünmeyi gerektirdiğini unutmayın.

Teknik Lego Setleri

Teknik olarak yapma konusunda tavsiye edeceğim oyuncak ise sektöre adını veren Lego markasına ait “Lego Boost 17101 Yaratıcı Alet Çantası” oyun seti. Mobil uygulama ile gelen ve tabletle robotik kodlama yapabileceğiniz oyuncağın ilk aşamasında parçaları birleştirmeniz gerekiyor. Parçaları birleştirme aşamasında doğru sonuca ulaşabilmek için çocuğa bir büyüğün yardımcı olmasında fayda var. Daha sonrasında ise en eğlenceli kısmı olan kodlama kısmı başlıyor. Parçaları birleştirerek oluşturduğumuz nesneye bağlı olarak (uygulama üzerinde mevcut olan nesneler) farklı sesler ve farklı hareketler kodlamaya başlıyoruz. Kodladığımız hareketleri robotumuz bizim için gerçekleştiriyor.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir