Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Opera 49 İçin Yeni Güncelleme Geldi

Opera 49 İçin Yeni Güncelleme Geldi

admin admin -

Opera’nın Neon konsept web tarayıcısı içerisinden ilham almış bulunan Opera 49 da kullanıcılara sunuldu. Yeni sürümle beraber Opera pek çok yeni özelliğe de kavuşmakta.

Yeni olan anlık görüntü aracı ise sanal gerçeklik (VR) ile ilgili desteği, yeni mesajlaşma konusundaki entegrasyonu ve bir takım temel arayüzün düzenlemeleriyle kullanıcılara fazlasıyla daha iyi bir deneyim vaat edilmekte. Anlık  bir görüntü aracının sayesinde ekranın hepsini veyahut belirli kısımlarını basit bir şekilde yakalayabilecek ve bir takım düzenlemeler ekleyebiliyor olacaksınız. Bu  gelen düzenlemelerin arasında emoji veyahut not eklemenin yanında selfie kamera özelliğiyle beraber kendi yüzünüzü bile ekleyecek olmanız olanaklı.

Dahili  bir sanal gerçeklik oynatıcısının sayesinde Opera 49 isimli tarayıcısının, 360 derecelik video desteklemekte olan ilk tarayıcı olma  konusundaki ünvanını da ele geçirmiş oluyor. Yazılım otomatik bir şekilde  kurulu olan sanal gerçeklik başlıklarını tespit etmekte ve videolar üstünde ”Sanal Gerçeklikle İzle” şeklindeki tuşunu sunabilmekte. Ek bir şekilde, 2 boyutlu olan videoların ve de standart 180 derecelik videoların da kolay bir şekilde sanal gerçeklikle izlenebileceği vurgulanmakta.

Dahili bir mesajlaşma istemcilerinin yer aldığı kenar çubuğuna VK Messenger platformu da eklenmiş bir halde. Böylelikle Facebook Messenger ile birlikte WhatsApp ve de Telegram ile beraber desteklemekte bulunan istemci sayısı 4 taneye çıkmış bulundu.

Adres çubuğunun yanında uzantı ikonları da artık tekrardan sıralayabiliyor olacaksınız. Özel Mod penceresinin  mevcut  tasarımı da küçük değişikliklere uğramış bir halde. HiDPI isimli monitörler için çok daha iyi bir görünüm, para biriminin çeviricisi içerisinde yeni birimler de gelen yeniliklerin arasında yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir