Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oppo’nun amiral gemisi

Oppo’nun amiral gemisi

admin admin -

Son dönemde ürettiği akıllı telefonlar ile dünyanın en büyük telefon markaları arasında kendine yer bulan Oppo, uzun süredir üzerinde çalıştığı amiral gemisi akıllı telefonu Find X5 Pro‘yu tanıttı. Şirket, bugün tanıtacağı Find X5, Find X5 Lite ve Find X5 Pro olmak üzere üç modelden oluşan seri ile akıllı telefon pazarındaki yerini büyütmek istiyor.

Oppo, uzun zamandır hazırlandığı amiral gemisi telefonu Find X5 Pro’yu resmen duyurdu. Akıllı telefon, tasarım olarak şirketin bir önceki amiral gemisi telefonu Find X3 Pro’ya benzerlik gösteriyor. Öyle ki iki telefonda da bulunan tek parça kavisli tasarım, şirketin imzası olma yolunda. Akıllı telefon, özellikle kamera tasarımı ile ön plana çıkıyor.

Oppo Find X5 Pro’nun ön tarafında 1Hz ile 120Hz arasında değişen yenileme hızına sahip 6.7” AMOLED ekran bulunuyor. Ayrıca ekran, 1300 nit parlaklıkla zirveyi görebiliyor. Find X5 Pro, 4K çekimlerde bile düşük ışıkta kamera performansını artırabilecek bir yapay zeka tasarımına sahip. Marisilicon X NPU adındaki yapay zekayı Oppo kendi telefonları için geliştirdi.

Find X5 Pro’nun işlemci kısmında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 bizleri karşılıyor. 5000 mAh pile sahip olan akıllı telefon, 80W hızlı şarj ve 50W kablosuz şarj yeteneklerine sahip olacak. 256GB depolama alanı bulunan akıllı telefon, 12GB RAM’e sahip olacak. Oppo, telefonların fiyatlarına dair bir açıklamada bulunmadı. Küresel pazarda dağılmaya başlayan akıllı telefonun fiyatının bölgeden bölgeye değişiklik göstereceği belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir