Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Özlem Süer Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’a İmzasını Attı!

Özlem Süer Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’a İmzasını Attı!

admin admin -

Özlem Süer, İlkbahar Yaz 18’koleksiyonunu Mercedes-Benz FashionWeek İstanbul kapsamında 15 Eylül’de gerçekleştirdiği defileyle moda dünyasına tanıttı. Kapanış gala defilesini üstlenen tasarımcı farklı hikayelerden esinlendiği koleksiyonuyla büyük ilgi topladı.

DUET-X’de Rap rüzgarı esti

Ünlü model Özge Ulusoy’un açılışını yaptığı defilede başarılı “Rapper”lar: Da Poet ve Kamufle RedBull.com işbirliğiyle geceye özel hazırladıkları “mix”ler ve sahne şovlarıyla büyük alkış aldı. Miss Turkey güzellerinin de podyumda yürüdüğü defilede Özlem Süer ilk defa erkek koleksiyonunu da görücüye sundu.

Çoksesliliği anlatan defilede, Aigner’ın yüksek zevki yansıtan, contemporary çantaları, rahatlığı reflekte eden duruşuyla ColeHaan ayakkabılar, Ferah Optiğin “high-fashion” seçkisi defilede yer alan aksesuarlar oldu.

Özlem Süer yeni koleksiyonunda “Heyecanın dorukta olduğu, büyük sürprizlere ev sahipliği yapacak bu koleksiyonda gelenek kavramına, çok kültürlülüğe, interdisiplinerliğe, buluşmalara, çoksesliliğe değindik. Tekilliği değil çoğulluğu vurguladık. Birlikteliklerin önemine, barışın yapıcılığına inandık… “ diye konuştu.

Çok farklı kumaşları bir araya getiren koleksiyonda, şifonlar, ipekler, serin ilkbahar akşamları için jakarlar, danteller, çağın hızını yakalayan teknolojik kumaşlar bu birlikteliği yükseltecek materyaller olarak izleyicinin karşısına çıktı. Renklerde turkuaz, turuncu, fuşya gibi canlı etkilerle beraber su yeşili, mürdümler, vintage goldlar, doğaya dönüşü simgeleyen toprak tonları, antrasit etkiler yer aldı.

Özlem Süer, “Dokulara yoğunlaşan koleksiyonda hit parçalar, dantel öğelerin karıştırılarak beden formunda konumlanmasıyla oluşan deneysel çalışmalar oldu. Ekspresyonist üslubun hissedildiği bu spontane etkiler, içinde bulunduğumuz çağın hızına dokunuyor. 2018 doğaya dönüş trendlerinde, saf, bedeni saran silüetlerle birlikte teni ortaya çıkaran dekolteler koleksiyonun etkisini güncel kılıyor” dedi.

ÖZLEM SÜER HAKKINDA

Tasarımları dünya moda otoritelerince Avant-Garde, Neo-Romantik, Deneysel ve Kavramsal disiplinler arası olarak tanımlanan Özlem Süer; 30 yıllık moda ve tasarım serüveninde, her sezon farklı öykülerden esinlenerek yarattığı eşsiz koleksiyonların yaratıcısıdır. Tasarımcı, farklı disiplinleri kavramsal bakış açısıyla sentezlediği sanat enstalasyonlarıyla da dünyada solo ve karma performanslar gerçekleştirmektedir. Özlem Süer, 1997 yılından bu yana iki yıl sonrasının renk ve trendlerinin belirlendiği Dünya Renk ve Konsept Birliği INTERCOLOR’da Türkiye’yi temsil eden iki tasarımcıdan biridir. Yılda iki kez yapılan toplantılarda ortaya çıkan bilgileri, ilgili sektörlere, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde akademik seminer ve workshop çalışmalarıyla aktarmaktadır. Duesseldorf, Tokyo, Londra, Milano, Moskova, Paris ve Berlin gibi dünyanın moda merkezlerinde yaptığı performans ve gösterileriyle modanın endüstriyel kimliğinin dışında, sanata yakın duruşuyla, dünyada da tanınan ve anılan bir tasarım markası olmuştur.

Özlem Süer, materyal ve rengin ön plana çıktığı koleksiyonlarıyla çok geniş bir coğrafyada moda merkezlerinde her sezon tanıtım ve satışını gerçekleştirmektedir. 1928 yılında bir Alman mimar tarafından inşa edilen ve ikinci derece tarihi eser olan “ÖZLEM SÜER HOUSE” binası, Türkiye’de ilk kez dünyadaki dev markaların moda tasarım üsleri ruhundan esinlenerek geliştirilmiş, verilen servislerle farklılaşmış, özgün bir tasarım ve uygulama merkezidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir