Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Paint Kullanıcılarına Üzücü Haber

Paint Kullanıcılarına Üzücü Haber

admin admin -

Paint 32 yıllık kariyerine artık son verme kararı aldı. Microsoft yetkilileri bu kararda zorlandıklarını belirtirken, “Üzgünüz ama artık Paint sürümlerini desteklemiyoruz” açıklaması geldi.

Grafik tasarımcıların ilk göz ağrısı tasarım ve resim düzenleme programı Paint, Microsoft tarafından artık yeni versiyonlarının piyasaya çıkartılmayacağı ve sürüm desteği vermeyeceği öğrenildi.

Yeni güncelleme listesi yayınlayan Microsoft, listesinde Kasım 1985’den bu yana piyasada olan Paint’in yer almadığı görülürken, şirketten yapılan açıklamada, Windows’un 1985 yılı Kasım ayında 1.0 versiyonunu çıkarttığı Paint’in bu yıl güncellemelerinin yapılmayacağı belirtildi.

JPEG formatında kayıt özelliği bulunan Paint, Zsoft tarafından geliştirilen ve PC Paintbrush lisanlı olarak kullanıcılara sunuluyordu. Son olarak Microsoft Paint 3D’yi piyasaya çıkarttığı biliniyordu.

Listede demode kategorisine alınan Paint’in yanı sıra Outlook Express’de bu listede yer aldıği görüldü.

Ayrıca Windows Phone 8.1 üretimi için desteğini çektiğini duyurmasının ardından, Paintinde aralarında bulunan sürüm desteği verilmeyen listeler arasında yer aldı.

Ancak bu yılın başlarında, Windows Creator güncellemesi yapılmış ve bu güncellemede yeni bir Paint 3D’nin olduğu görülmüştü.

Paint’in güncelleme desteği olmasa da, artık yoluna Paint 3D olarak devam edeceği anlaşılıyor.

Paintte oluşturulan çizimlerin yanı sıra Paint 3D Windows 10’da ücretsiz geliyor ve Paintten farklı olarak aklınıza ne tür bir üç boyutlu çizim yapmak gelirse gelsin, bu program ile klayca çizimlerinizi oluşturabiliyorsunuz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir