Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Pete Tong, Seth Troxler ve Loco Dice’ın incelendiği ‘Residency Hikayeleri’ serisinin son filmini yayında!

Pete Tong, Seth Troxler ve Loco Dice’ın incelendiği ‘Residency Hikayeleri’ serisinin son filmini yayında!

admin admin -

Ibiza’da çekilen film, çeşitli DJ’lerin ‘underground’ teriminden ne anladıklarını işliyor ve underground dans müziğindeki en ilham verici eylemlerin bazılarını içeriyor. 

30 yıl boyunca dans müziğinde en ilham everici figürlerinden biri olarak kabul gören BBC Radyo 1’den küratör Pete Tong şunları söylüyor: “Underground dans müziği neredeyse punk rock’ın başlangıcı ile aynı kriterleri paylaşıyor. 

Ben her zaman acid house ve seksen yedideki coşkulu partilerin dans müziğinin punk rock anı olduğunu söylemişimdir – bu bir çeşit ilk noktaydı, her şeyin yeniden canlandığı sıfır noktası gibiydi. Başka kimsenin haberinin olmadığı böylesi bir gizemin içindeydiniz ve bu sizi herkesten farklı kılıyordu. Okuldan dönmek ve bir çeşit soul ve funk ve rave groove’un içine dalmak ve başka kimsenin bilmediği bu müziği bir şekilde bilen tüm bu insanlarla tanışmak.”

‘The Underground’ Apollonia, The Martinez Brothers, ve BURN Residency “

baş mentorü Carl Cox‘un beğenilerinin bulunduğu önceki bölümlerle BURN ‘Residency Hikayeleri’ serisinin sonuncusu.

Şu an yedinci yılında olan BURN Residency, keşfedilmemiş DJ yeteneklere hayatlarının fırsatını, onları bir Avrupa şehrinde sahnede gören hızlı bir kariyer başlangıcı ve elektronik müziğin mabedi İbiza’da 5 haftalık bir konaklama sunuyor. Taçlandırılan kazanan 100,000 euroluk bir kontrat – yeni kariyerine yükselen bir DJ olarak doğrudan bir yatırım elde edecek. Yarışmanın her aşaması büyüklerden Pete Tong, Seth Troxler ve Loco Dice’ın dahil olduğu uzmanlardan ve uluslararası DJ’lerden oluşan bir panel tarafından değerlendirilecek.

 

Sektörün dünyaca ünlü duayenleri tarafından BURN Residency ailesine dahil edilen bu program, önceki kazananların ayak izlerini takip ettiği için yarışmacıların hayatlarını değiştirecek. 2016 BURN Residency kazananı olan Lollino, Ask My Management’a imza atmış ve John Digweed’in etiketi Bedrock aracılığıyla bir miks yayınlamış, aynı zamanda da HYTE’de düzenli olarak yer almaya başlamıştır.

 

BURN Residency Hakkında

Tüm dünyada, dünya lideri keşfedilmemiş en iyi DJ yetenekleri arayan BURN Residency 2017 yarışması başladı. Elektronik müzikte en üst düzeyde bir girişim olarak takdir gören ve yeni nesil ritim üreticilerinin ilerlemelerini sağlamayı amaç edinen bu yarışma, üretkenliklerini odalarında yapan kişiler için kaçırılmayacak bir fırsattır. Yaz boyunca sürecek bir konaklama ve simgesel İbiza klüplerinde çalışma imkanının yanı sıra ek olarak kariyerlerini biçimlendirmelerine yardımcı olacak 100,000 €’luk bir ödül sunulan son listeye kalacak kadar şanslı olan finalistler profesyonel bir DJ’lik eğitimine de katılabilecekler. Sektörel ortakları arasında Mixcloud, Be-At.TV, Ibiza Sonica Radio, Resident Advisor ve Mixmag bulunmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir