Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Pinterest İçin Çift Aşamalı Bir Doğrulama Sunuldu

Pinterest İçin Çift Aşamalı Bir Doğrulama Sunuldu

admin admin -

Çevrim içi olarak güvenlik şu günlerde bir çok kişinin öncelik listesi içerisinde ilk sırayı çekiyor. Pinterest ise çift aşamalı bir doğrulama özelliğini bütün kullanıcılarına sunup bu konu ile ilgili geride kalmayı istemediğini de gözler önüne sermiş oluyor.

Sosyal paylaşım yapma sitesi, çift aşamalı  bir doğrulama amacı ile kullanıcılarına kısa mesajla ya da kimlik doğrulama uygulamalarından Authy sayesinde bir giriş kodunu göndermiş olacak. Özellik ise, servisin Güvenlik sayfasında yer alan Hesap Ayarları kısmından aktif edilebilecek. Fakat kullanıcıların da bunun için bu özelliğin kendilerine ulaştırılacak olmasını beklemeleri gerekmekte.

Pinterest içerisindeki yeni güvenlik önlemleri ise yalnızca çift aşamalı  bir doğrulama ile sınırlı kalmayacak. Sosyal paylaşım yapma sitesi, giriş yapılmış olan bütün cihazları  da Güvenlik sekmesi içerisinde göstermeye başlayacak. Kullanıcılar da diledikleri zaman tanımadıkları cihazları bu liste içerisinden çıkartabilecek. Yeni bir tane cihazdan Pinterest’e giriş yapıldığı zaman e-posta gönderilmesi ise sosyal paylaşım sitesinin güvenlikleri sıkılaştırmak amacı ile attığı adımların arasında yerini alıyor.

Pinterest aslında bu denli basit  durumdaki güvenlik çözümlerini uygulamaya almasının fazlası ile uzun zaman almış olması, şaşırtıcı bir hal olarakta nitelenebiliyor. Bu yeni alınan önlemlerin ne kadar yararlı olacağı da tamamen sorgulanmaya açık konuların arasında yerini alıyor. Son zamanlar içerisinde bir çok kişi, bütün sitelere giriş amacı ile Facebook ve de Google bilgilerini kullanmakta. Yine, sosyal bütün ağların çevrim içi güvenlik konularını birazcık daha ciddiye almaya başlamış olması sevindirici bir gelişmenin niteliğini taşımakta.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir