Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Pixel 2 XL Modelinin Ekranındaki Problemler Bitmemekte

Pixel 2 XL Modelinin Ekranındaki Problemler Bitmemekte

admin admin -

Google şirketinin  Pixel 2 XL isimli akıllı telefon kullanıcılarının yalnızca birkaç günlük kullanımdan sonrasında ekran yanığı problemi ile karşı karşıya kaldıkları ortaya çıktı. 

Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde de akıllı telefonun ekranıyla alakalı olarak türlü problemler baş göstermişti. Bunların arasında tuhaf olan bir mavi renk, hatalı durumdaki renk üretimi gibi problemler yer alıyordu. Öte taraftan ekran yanığı problemi ise işlerin çok daha kötüye gitmekte olduğunu gösteriyor.

7 gün devam eden tam zamanlı kullanımdan sonra Android Central platformundan Alex Dobie’nin paylaşmış olduğu fotoğraf ise bu durumun ciddiyetini gösterebilir bir nitelikte. Yanıkların, ekranın alt kısmında gezinme tuşlarının yer aldığı bölgede olduğu görülmekte. Bu yanık problemi ile birkaç kişinin karşılaşmış  bir durumda olması, olayı tek  bir cihazdaki hata olmaktan çıkartmakta

Bu problemin ise şimdilik yalnızca Pixel 2 XL modelleri içerisinde baş göstermiş bulunduğu ifade edilmekte. AMOLED ekrana sahip nerdeyse çerçevesiz olan cihazlarda, fiziksel tuşlar yerine ekran üzerinde gezinme tuşlarına da yer verilmekte. Bunun ise ekranları yanıklara çok daha yatkın bir duruma getirmiş olduğu vurgulanıyor.

Samsung şirketi de, Galaxy S8 modeli ve Galaxy S8 Plus modeli içerisinde bu problemi yaşamamak için piksel kaydırması tekniği kullanmış idi. Google şirketide benzeyen bir tekniği bu modeli içerisinde mecburiyetinde zorunda kalabilir. Öte taraftan panelin kötü  bir kalitede bulunması ihtimali de işleri bir hayli zorlaştırabilir. Bakalım firma Pixel 2 modeli ile alakalı tam olarak nasıl bir stratejiyi izleyecek?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir