Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Playstation’a Ait VR Sanal Gerçeklik Başlığına Yeni Güncelleme

Playstation’a Ait VR Sanal Gerçeklik Başlığına Yeni Güncelleme

admin admin -

Sony şirketi, PlayStation VR (PSVR)  isimli sanal gerçeklik  ile ilgili başlığının güncellenmiş  yeni bir sürümü üstünde çalışılmakta olduğunu resmi bir şekilde duyurdu. Firmanın sanal gerçeklik ile ilgili alanına girişinin üstünden geçen 1 senenin sonunda almış olduğu bu güncelleme konusundaki kararı, başlığın en önemli eksikliklerini de ortadan kaldırmış olacak.

Supershot VR ile birlikte, Robinson: The Journey ve de Farpoint gibi oyunları fazlasıyla sevilmekte olan Sony şirketinin sanal gerçeklik başlığı, güncelleme ile beraber bütünleşik kulaklıklara ve de HDR doğrudan bir geçiş desteğine kavuşmuş olacak. Kulaklıkların ise 3.5 mmlik portuna ayrı bir şekilde bağlanması odada hareket edildiği esnada oyuncuları fazlasıyla kısıtlıyordu. Neyse ki bu konuda Sony şirketi güncellemiş olduğu tasarımla, stereo kulaklıkları da başlığın arka tarafına yerleştirmiş olacak. bu şekilde bağlantı kablosu da incelip ortalama  bir profil indirgenmiş durumda olacak.

Güncellenmiş durumda bulunan PSVR İşlemci Birimi ile birlikte gelecek yeni başlık, bunun sayesinde HDR doğrudan bir geçiş desteğine de kavuşmuş  bir durumda olacak. Artık oyuncularda, TV’leri içerisinde HDR uyumlu olan içeriklerin tadını önce başlığı çıkartmadan çıkarabilecek. PlayStation 4 platformu geçtiğimiz sene HDR güncellemesi almış idi fakat bu özelliği aktif etmek amacıyla başlığın bağlantısını el ile kesmek gerekliydi.

Sony şirketi şu anda güncellenmiş olan PlayStation VR başlığının çıkış tarihinin konusunda kesin bir tarih vermiyor. Diğer taraftan fiyatın aynı kalabilecek olduğunun da altı çiziliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir