Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Pokemon Go Oyunu Nasıl Oynanır?

Pokemon Go Oyunu Nasıl Oynanır?

admin admin -

Nintendo firmasının üretip geliştirdiği pokemon go özellikle son günlerde ülkemizde popüler olmaya başladı. Peki, pokemon go nasıl oynanır?

Pokemon go oynamak için öncelikle bir android telefona ihtiyacınız var. Google playden pokemon go uygulamasını indirdikten sonra. Android telefonunuzdan gps ayarınızı açık duruma getirerek oynamaya başlayabilirsiniz.

Pokemon go oyunu nasıl oynanır?

Bu aşamadan sonra oyun sizin konumunuzu tespit eder ve civarda rastgele yerleştirdiği pokemonları yakınlarınızda belirtir. Sizde pokemon üzerine giderek ister kameranızı açık bırakarak yerini görebilirsiniz isterseniz veri ve şarj tasarrufu için kameranızı kapalı durumda tutarak yakalayabilirsiniz. Poke toplarını bir eğik çizecek şekilde atarak pokemonun üzerine denk getirmeniz gerekiyor.

 Poke topları sınırlı mı?

Evet oyunda sınırlı sayıda topunuz bulunmakta daha fazla poke topu elde etmek için civarda bulunan pokemon merkezlerine uğrayabilirsiniz. Bunlar genelde işaretli olan tarihi mekanlar oluyor.

Pokemon go çocuğuma zarar verir mi?

Özellikle ülkemizde birçok velinin çekincesi ve aklına gelen soru bu yönde. Doğru şekilde oynanırsa çocuğunuza zarardan çok kar getireceği kesin. Şöyle ki obezitenin arttığı çocukların sokağa çıkmayı unuttuğu içinde bulunduğumuz dönemde çocukların sokakta gezmesine olanak sağladığı için pokemon go çok elverişli bir spor aracı olarak öne çıkıyor. Bilinçli bir şekilde oynanırsa çocukların yapmadığı fiziksel aktiviteyi bu sayede yapacağı bir gerçektir.

Pokemon yumurtası nedir?

Bunlar içinden epik yani özel pokemonların çıktığı yürümekle açılan yumurtalardır. Belli bir mesafe üstüne çıktığınızda içinde saklı olan pokemonu elde edebilirsiniz

Arabayla, metrobüsle bunları çatlatabilir miyiz?

Maalesef hayır. Çünkü oyun saatte 20 km hız üstüne çıktığınızda sizi yürüyor kabul etmiyor. Bu yüzden sizin bu yumurtaları yürüyerek çatlatmanız gerek. Ama İstanbul trafiği bu konuda bir avantaj sayılabilir…

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir