Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Porsche 680 Beygir Gücünde Bir Hibrid Otomobil Duyurdu

Porsche 680 Beygir Gücünde Bir Hibrid Otomobil Duyurdu

admin admin -

Porsche şirketi, son zamanlar içerisinde isminden çok sık bir şekilde söz edilmesini sağlamış olan ve de  model türlülüğü ile beraber kullanıcıların beğenilerini kazanmaya başlayan Panamera  isimli otomobil ailesine hibrid konusundaki yapısı ile dikkatleri çekmeyi başaran yeni geliştirilen Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo isimli modelini dahil etmek için hazırlık yapıyor.

Geniş  bir yapısı olması sayesinde ailelerin fazlası ile rahat bir biçimde yolculuk yapabilecek olduğu otomobil, sunmuş olduğu yeniliklerin yanında motor gücüyle de ön plana çıkmakta. 

Sport Turismo modeli ile tasarımsal açıdan fazlası ile benzer bir yapıda bulunan bu otomobil, 550 beygirlik güç üretebilen 4 litrelik özellikte V8 içten yanmalı  durumdaki motorun gücünü elektrikli bir  motor ile harmanlayıp 680 beygirlik bir güce ve de 850 nm torka kadar ulaşabiliyor. 100 KM’lik bir hıza  ise yaklaşık 3.2 saniye gibi  çok kısa bir sürede çıkabilmeyi başaran bu otomobil,  şehir içinde elektrikli motor ile  birlikte çok büyük bir tasarruf sağlamış olacak.

Bataryaları  ise maksimum bir  güç ile 3 saatte şarj olabilen bu araç, yalnızca elektrikli motoru kullanıldığı zaman yaklaşık 50 kmlik bir menzil sunmakta.

310 km/s’lik bir maksimum hıza ulaşabilen 4 çeker özellikteki otomobilin, 100 KM’lik hızda ortalama yakıt tüketimi ise 3 litre gibi fazlasıyla düşük bir seviye içerisinde.

3 odacıklı özellikteki hava süspansiyonu ve de karbon seramik frenlerin yer almakta olduğu bu otomobilde, 12.3 inç büyüklüğüne sahip dokunmatik bir ekran yer almakta.

2018 senesi içerisinde satışa sunulacak olduğu açıklanan Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo modeli  için başlangıç fiyatı ise, 188.900 dolar tutarında belirlendi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir