Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Porsche Mission E Modeli Tesla Şirketinin Rakibi Olacak

Porsche Mission E Modeli Tesla Şirketinin Rakibi Olacak

admin admin -

Otomotiv kavramıyla bütünleşmekte olan Porsche şirketinin ilk elektrikli arabası şeklinde piyasaya çıkmış olan Mission E modelinin özellikle fiyatı ve de spor tasarımıyla Tesla’nın karşısında otomobil tutkunlarına çok büyük bir avantaj sunacak olması beklenmekte.

Porsche şirketinin CEO’su görevinde bulunan Oliver Blume geçmiş olduğumuz ay Car Magazine ile gerçekleştirdiği röportaj esnasında, 2019 senesinde satışa sunulacak olması planlanan arabanın, 85.000 dolar tutarındaki bir başlangıç fiyatına sahip durumda olacağını da açıkladı.

Tasarımsal bir şekilde Panamera ve  de 918 modellerinin harmanlanmış bir duruma şeklinde görünen bu otomobil, sahip bulunduğu elektrikli motorlarının sayesinde 0 ila 100 km hıza yalnızca 3.5 saniye gibi  çok kısa bir zamanda ulaşmış olacak.

Mission E modelinin saatte 250 Kilometrelik bir hıza ulaşabilecek olduğu kesinlik kazanır iken, tek  bir şarj ile 500 Kilometrelik bir menzil sunacak olması çok uzun yolculuklarda fazlasıyla avantaj sunmakta.

Gövdesi  tamamen alüminyum, çelik ve de  karbon fiber karışımından gerçekleştirilen aracın en dikkat çekici durumdaki özelliği de, bataryasını %80 seviyesine kadar doldurabilmek amacıyla yalnızca 15 dakikaya ihtiyaç duyulabiliyor olması.

Mission E  modeli için firmanın ana merkezinden olan Stuttgart kentinde elektrikli araba üretimi faaliyetleri konusunda 700 milyon dolar tutarında harcama yapan ve 1.400 tane yeni çalışanı bünyesine katmış olan Porsche şirketi, bu alan içerisinde yeni yatırımlar yapmayı sürdürüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir