Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ProTube Uygulaması Google Şirketinin Baskısından Dolayı Kaldırıldı

ProTube Uygulaması Google Şirketinin Baskısından Dolayı Kaldırıldı

admin admin -

Bu ayın ilk günlerinde alternatif  bir YouTube istemcisi olan ProTube, geliştiricisinin tarafından Apple App Store üzerinden kaldırıldı. 

Bu, YouTube sahibi Google tarafından sunulan şikayetlerin ardından gerçekleşti. Arama devi bir yıl önce uygulamanın Hizmet Şartlarını ihlal ettiğini belirten şikayetini sunmuştu.

Bu ayın başında Youtube istemcisi ProTube, geliştiricisi tarafından App Store’dan kaldırıldı. Google yaklaşık 1 yıl önce uygulamanın hizmet şartlarını ihlal ettiğini belirten şikayetleri sunmuş ve şikayetinde ProTube’nun yalnızca YouTube ToS ihlali olan ücretli bir uygulama olduğuna dikkat çekmişti. ProTube geliştiricisi Jonas Gessner Pazar günkü blogunda, Google’ın ProTube’un YouTube’dan farklı kılan tüm özelliklerin kaldırılmasını istediğini yazdı.

Google, ProTube’dan 60fps’de video oynatma, arka planda oynatma ve yalnızca sesli ses modu yayınlama gibi özellikleri kaldırmasını istedi. Bu özelliklerin çoğuna Google’ın ayda 10 dolar karşılığında sattığı YouTube Red premium hizmetinden yararlanabilirsiniz. ProTube’dan ücretsiz bir uygulama olmasını ve tüm özelliklerini kaldırmasını isteyen Gessner, Google’ın ProTube’u bir YouTube klonu haline getirip, YouTube Red için daha ucuz rekabeti kaldıracağını söylüyor. 

Geliştirici sonunda üç seçeneği olduğunu söyledi:

Uygulamayı ücretsiz yapabilir ve tüm özellikleri kaldırabilir. Bu, premium servis için ödeme yapan tüm ProTube kullanıcılarını üzebilirdi. Buna ek olarak, ücretsiz bir YouTube uygulaması, ertesi güne kadar uygulamayı kapatacak YouTube API isteklerinin günlük limitini aşabilecek çok fazla kullanıcı çekebilir.

YouTube ile pazarlık yapmak başka bir seçenekti. Bununla birlikte, Google, YouTube API’sından çekilme ihtimalinde olduğu gibi ve dava ile de sonuçlanabilirdi. 

ProTube’u App Store’dan kaldırmak için son seçenek, ilgili herkes için en iyi seçenek gibi görünüyordu. Gessner artık dava açma tehdidi altında değil ve app için ödeme yapan ProTube aboneleri onu kullanmaya devam edebilirlerdi.

Gessner aynı zamanda ProTube 2 ismi ile yeni bir uygulamayı App Store’da yayınlayacağını belirtti. Bu sayede hem premium kullanıcıları hem de normal kullanıcılar bu olaydan etkilenmeyecekler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir