Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. PUBG Mobile’a en çok para harcayan ülkeler

PUBG Mobile’a en çok para harcayan ülkeler

admin admin -

Mobil sektörün hızla genişlediği 2022 yılında oyunlara olan ilgi de günden güne arttı. Böylelikle bugüne dek konsol ve PC’lerde oynadığımız yapımlar, günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri konumundaki akıllı telefonlara taşınmaya başladı. Tabii durum böyle olunca mobil oyun harcamaları da tavan yaptı.

Mobil sektörün güçlü analiz araçlarından Sensor Tower, sektör karnesinin açıklandığı bu dönemde dünya genelinde en çok para harcanan mobil oyunları duyurdu. 2022’nin ilk çeyreğinde en çok hasılat elde eden oyun, 741 milyon dolarla Honor of Kings oldu.

Listenin ikinci sırasında 650 milyon dolarla ülkemizde de fazlasıyla sevilen Battle Royale temalı PUBG Mobile bulunurken, miHoYo’nun geliştirdiği Genshin Impact da üçüncü sırada karşımıza çıktı. Listenin dördüncüsü 319 milyon dolarla Roblox, beşincisi de 306 milyon dolar hasılatla Candy Crush Saga oldu.

Çin’in ardından ABD, yüzde 11 ile ikinci sırada yer alırken, PUBG Mobile’a çıkışından bu yana en çok para harcayan üçüncü ülke ise yüzde 4’lük oranla Türkiye oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir