Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Qualcomm, Apple Şirketine Karşı Dava Açtığı İddia Ediliyor

Qualcomm, Apple Şirketine Karşı Dava Açtığı İddia Ediliyor

admin admin -

Qualcomm, bu ayın başlarında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na Apple’ın  iPhone 7’de Intel yongalarını kullanmaya başlamasının üzerine, Qualcomm tarafından sağlanan çipleri kullanan iPhone’ları yasaklamaya yönelik dava açıldığı öğrenildi.

Geçen hafta Alphabet Inc’in Google’ı, Amazon.com Inc’ı, Microsoft Corp ve Facebook Inc temsilcilerini içeren bir lobicilik grubu kurma girişimleri, Apple’ın, Intel Corp’u kullanan telefonlar için önemli şoklar oluşturacağı ve tüketicilere zarar verileceği açıklamaları yapılmıştı.

Qualcomm, iPhone’a ve iPad’lere hücresel veri ağlarına bağlanmasına yardımcı olan Apple’a sözde modem yongaları tedarik ediyor.

Intel ve Apple’ın rakibi Samsung Electronics Co Ltd ve Computer & Communications Industry Association adlı grubun üyeleri Apple grubunun üyesi olmadığından, Apple’ın Qualcomm’un müşteri modeli için fiş satın almadan önce lisans sözleşmeleri imzalamalarını gerektiren iş modeline itiraz ettiği gerekçesiyle dava açtığı iddia ediliyor.

Ayrıca Qualcomm, Apple’ı, Foxconn gibi sözleşmeli üreticilere ve Qualcomm’a zarar verdiğini, lisans anlaşmalarını ve ödemelerini durdurması gerektiğini belirttiği ve oluşan bu durumun Qualcomm’un kar durumunda sıkıntı yarattığı belirtiliyor.

Qualcomm, telefonları ithal etme yasağının uzun vadede rekabete zarar vermeyeceğini savunurken, “Apple, Qualcomm’un savunulan patentlerini ihlal etmediği sürece, seçtiği herhangi bir LTE modemini satın alabilir ve kullanabilir” açıklaması yapıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir