Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Qualcomm İle Apple’ın Arasındaki Savaş Yeni iPhone Modellerine Yansımakta

Qualcomm İle Apple’ın Arasındaki Savaş Yeni iPhone Modellerine Yansımakta

admin admin -

Apple şirketinin uzun bir zamandır iPhone modellerinde kullanmakta olduğu modem yongalarını tedarik etmekte bulunduğu Qualcomm şirketine, haksız  bir rekabet ve de patent ihlali şeklindeki iddialar ile dava açmış olduğunu daha öncesinde de sizlerle paylaşmıştık.

2 şirketin arasında devam etmekte olan davaların şiddeti çoğalmaya devam ederken, Apple şirketinin kendi GPU’sunu da geliştirmeye başlamış olduğu ve OLED panel üretilmesi için gerekli makineleri satın almış olduğu da geçmiş olduğumuz aylarda ortaya çıkmıştı.

Firmaya yakın olan kaynakların paylaşmış olduğu yeni bir rapora bakılırsa, teknolojinin devi hukuki bir savaş devam ettirdiği Qualcomm şirketi ile çalışmayı  da bırakmayı planlamakta.

Üretilmiş olan yongaların iPhone tasarımları içerisinde test edilmesine imkan tanıyan yazılımların Apple şirketine verilmemesi ile başlamış olan anlaşmazlık sonucunda alınan bu özel kararın, 2018 senesinde satışa çıkartılacak iPhone telefonları etkileyecek olduğu da ifade edilmekte.

Apple şirketinin yetkilileri karar konusunda değişiklikler olabileceğini belirtip yorum yapmaktan kaçınır iken, iddiaları yalanlamakta olan Qualcomm şirketi ise iPhone modellerinde Apple şirketine bütün testleri bitirilmiş yonga setleri sağlamış olduğunu resmen açıkladı.

Bernstein şirketinin analisti  olan Stacy Rasgon, Apple şirketinin Qualcomm şirketini tamamen bırakma niyetinde bulunup bulunmadığını söylemek amacı ile henüz  çok erken olduğunu belirtir iken, teknolojinin devinin bu konu ile ilgili Intel şirketinden çok büyük bir destek alacak olduğunu da ifade etmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir