Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Qualcomm Şirketi Snapdragon Wear 1200’le İlgili Duyuru Yaptı

Qualcomm Şirketi Snapdragon Wear 1200’le İlgili Duyuru Yaptı

admin admin -

Qualcomm şirketinin tarafından giriş seviyesinde yani daha ekonomik fiyatlara sahip bulunan giyilebilir teknoloji ürünlerinde kullanılabilmesi maksadı ile yeni çip setini resmi olarak duyurdu.

Qualcomm şirketi bugün yapmış olduğu duyurularla beraber 14nm’lik bir Snapdragon 450 ve de ekranın altında bulunan parmak izi teknolojisini detaylı bir şekilde tanıttı. Bunlar haricinde tanıtımı yapılmış olan bir başka ürün ise Snapdragon Wear 1200 olarak öne çıktı.

Qualcomm şirketinin yeni çipseti  olan Snapdragon Wear 1200, daha önceki modeline oranla %45 oranında daha az yer kaplamakta ve de daha az güç tüketimi yapıyor. Bu özellikleri ile beraber de giriş seviyesi şeklinde isimlendirilen ve daha fazla kişi tarafından satın alınabilmekte olan ekonomik giyilebilir teknoloji ürünleri içerisinde kullanılacak.

Qualcomm şirketinin planları sadece giyilebilir teknoloji ile de sınırlı  bir durumda kalmamış zira Snapdragon Wear 1200 modelinin park cihazları ve  de benzin istasyonları içerisinde de kullanılabileceğini belirtmekteler.

Wear 1100 modelinin biraz daha güncellenmiş durumu olarak tanımlayabilecek olduğumuz Wear 1200 ise, aynı an içerisinde birden çok veri takibini yapabilecek. Öte yandan Wear 1200’ün sayesinde bazı cihazlar içerisinde Wi-Fi ile birlikte Bluetooth ve de hatta Qualcomm’a ait Rapid Charging özellikleri de yerini alabilecek.

Tanıtılmış olan Wear 1200 modelinin herhangi bir Android cihaz içerisinde kullanılmayacağı ancak basit form takip cihazları içerisinde yer alabileceği de düşünülüyor. Son olarak ise çipsetin dağıtım işlemlerine bugünden itibaren başlanacak olduğunu da belirtmekte yarar var..

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir