Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Rahim Kanseri Nasıl Önlenir?

Rahim Kanseri Nasıl Önlenir?

admin admin -

 

Rahim filmi kanseri, önlemek için yıllık perityotlar ile kontrollerin yapılması gerekiyor. Çünkü rahim kanseri aniden oluşan ve çok hızlı ilerleyen türdür. Kanser olmadan önce yapılan kontroller ise hayat kurtarıcıdır. Rahim içerisinde oluşan kanserlerin yüzde 95’i hpv türü bir virüsten dolayı oluyor. Hpv erkekten kadına, kadından ise erkeğe bulaşan bir virüs türüdür.

Kadının birden fazla partner ile ilişki yaşaması rahim içine sıvı almasına neden olur. Birçok partnerden alınan sıvı, hasta olmayı neredeyse kolaylaştırıyor. Rahim filmi ile servisk kanseri olmamak için hpv testi yaptırabilir. Bunun için ultrason ile ayrıntılı bir görüntüleme yapılır. İzlenen sonuçlara göre kişiye tedavi planı uygulanır.

Rahim Filmi Nedir?

İlaçlı rahim filmi olarak isimlendirilir. Radyoopak sıvısı önce rahim ağzına ardından rahim içine salınır. Daha sonra rahim içi tüplerinin sırası ile röntgenlerini çekilir. Kadınlarda rahim ve tüpün genel durumu hakkında bilgi elde edilir.

Rahim kısmında tıkanıklık olan kadınların açılımı sağlanır. Sürekli düşük yapan kadınların rahim duvarları düzeltilir. Eğer ki rahmin yapısında bir bozukluk varsa saptanır. Ardından rahmin yapısı cerrahi bir müdahale ile düzeltilir. Eğer ki rahim iyileşirse kişi hamile kalabilir. Bu bayanlar için çok avantajlıdır. Detaylı ultrason fiyatları öğrenilecek rahim sağlığı hakkında hekime başvurulabilir.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Rahim filmi uygulanacak olan kişi, sedyeye sırt üstü bir şekilde yatar. Muayene için spekulum takılır. Rahim ağzı incelenir ve rahimde sorun varsa temizlenir. Rahim içerisine balondan yapılan ince plastik takılır.

Sıvı, balon yapısı sayesinde rahim içerisine aniden giriş yapmaz. Yavaş yavaş giriş yapar ve rahmin yapısını doktora gösterir. Bunun dışında rahim içine ilaç salınımı yapılamaz. Madde tiplerinden dolayı hastada çok az miktarda kasılma oluşabilir. Rahim filmi çekilirken sıvının gidişatı takip edilir. Bu durum gayet bir süreçtir. Tüpler açık olursa kontrat olan madde başka alanlara yayılır.

Rahim Filmi Kimlere Uygulanır?

Yeni teknolojinin ürünü olan flat panel ile rahim ağzı filmi çekiliyor. Hsg filmi genç ve orta yaş ve kesime uygulanır. Rahim ağzı kanseri ihtimali olan veya erken teşhis konulması gereken kişilere uygulanır. Eğer ki ultoroson sonrası zararlı hücreler var ise yıllık takipleri yapılır. Özellikle 40 yas üzeri kadınların rahim ağzı kanseri olma ihtimali daha yüksektir. Kişi 40 yaşına gelmeden belirli perityotlar dahilinde kontrollere gelmelidir. Kontrollere gelen kişi riski azaltmış oluyor. Ayrıca dedöktörler sayesinde radyasyon oranı en aza düşüyor.

Hsg Filmi Avantajları Nelerdir?

HSG Filmi sayesinde gebeliğin oluşmasına engel olan sebepler tespit edilebilir. Bebek sahibi olamayan çiftler modern tıp imkânlarından yararlanıyor. Alanında uzman olan hekimler tedaviye kısa sürede çözüm buluyor.

Rahmin içinde küçük yapışıklık var ise gebelik olmayabilir. Sperm ve yumurta dölleneceği anda bir engel ile karşılaşır. Fiziksel ve psikolojik sebeplere bağlı olarak kişi adet sancısı gibi ağrılar hissedebilir. Tüplerin tıkanıklık oranı kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Yapışıklık ne kadar fazla ise buna uygun bir tedavi uygulanır.

 

 

Hsg Filmi Neden İstenir?

Doktor hastasının rahim alanında sağlıklı olmadığını görürse hsg isteyebilir. Hsg ile rahim içine ayrıntılı olarak bakılıyor. Kısırlık, kanser, tüp daralması vb. durumların prognozu tedaviye destek olur. Gebelik dönemi için olumsuz durum yaratan sebeplerden erkenden bulunur.

HSG filmi istenilen kişiden, alınan sonuçlar pozitif ise anne gebe kalabilir. Rahim ağzından içe giren sıvı renksiz ve kokusuz jeldir. Uygulama en fazla 10 dakika içerisinde tamamlanır. Rahim içerisinde mukuza benzeyen engelleyici sıvılar atılmış olur. Hsg hasta açısından hayat kurtarıcıdır.

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?

Ultrason, x ışını sayesinde çalışıyor. Yayılan x ışınları insan bedenine zarar detaylı ultrason fiyatları yöntemidir. Buradaki sağlık kontrolü, hastada bulunan kalıtsal sorunları bulur. Yüksek frekans ses dalgası iç organlarına uyarı gönderiyor.

Ultrason hastalığın hekim tarafından detaylı olarak incelenmesi için kullanılır. Hekimler, hasta açısından ihtiyaç gördüğü anda diğer bölümlere yönlendirme yapar. Hamile kadının fetüsünün gelişiminin her an takip edilmesi gerekiyor. Bebeğin gelişiminde herhangi bir anomali durum seyredilirse müdahale edilebilir. Takip bu açından hayat kurtarır.

Ultrason Fiyatları

Ultrason iki sınıfa ayrılır. Renkli ultrason ve siyah-beyaz olan ultrason şeklinde sıralanır. Özelikle gebe takiplerinde renkli ultrasonlar renksiz olana göre daha pahalıdır. Çünkü renkli ultrasonda bebeğin bütün bedeni ayrıntılı bir şekilde gözlemlenir. Renkli olduğu için bebeğin hareketli anne ve baba tarafından izlenebilir.

Renksiz ultrasonun fiyatının düşük olmasının sebebi bebeğin hareketlerini daha kısıtlı göstermesidir. Bebeğin sağlık durumu hakkında hekim doğru bilgi verebilir. Fakat ebeveynler çocuklarını renkliye oranla daha belirsiz görürler. Kullanılan her iki yöntemde de bebeğin sağlığı hakkında bilgi alınır. Detaylı ultrason fiyatları hakkında bilgi alınarak bebeğinizin sağlığını öğrenebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir