Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Reina katliamını benim düzenlediğim yönünde ithamlarda bulundular

Reina katliamını benim düzenlediğim yönünde ithamlarda bulundular

admin admin -

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesinde 2. duruşması görülen davaya, Barbaros Şansal katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

“MARUZ KALDIĞIM HAKSIZLIKLARI SOHBET ŞEKLİNDE PAYLAŞTIM”

Mahkemede savunma yapan Şansal, şunları söyledi:

* Söz konusu suçlamayı kabul etmiyorum. Zira artigercek.com isimli haber sitesinde, sesli ya da görüntülü ya da yazılı herhangi bir beyanda bulunmadım. Benden de zaten böyle bir şey talep etmediler.

* 31 Aralık 2017 gecesi çekmiş olduğum bir video akabinde yaklaşık bir saat 45 dakika sonra gerçekleşen Reina katliamı hadisesi sonucu birtakım yayın organları ve şahıslar tarafından son derece acımasız eleştirilere maruz kaldım.

* Hatta videom ile söz konusu olayı benim düzenlediğim yönünde ithamlarda bulundular. Ben sadece söz konusu haber sitesinde gazeteci olduğunu bildiğim Seran Vreskala ile 31 Aralık 2017 sonrası maruz kaldığım haksızlıkları sohbet şeklinde paylaştım.

* Birtakım gazeteciler ve editörleri, yapılan sohbetleri kimi zaman, içerisinden bir takım kelimeleri çekerek kendilerince çarpıcı olması için manşet, ara başlıklar yaparlar. Bu olay da tamamen buna ilişkindir.

 

* Türk milletini, devletini, cumhuriyetini ve organlarını aşağılayıcı yorumda bulunmadım. Her nasılsa sohbet içeriği değiştirilerek başlık yapılmıştır. Kaldı ki benim Türk milletini, devletini, cumhuriyetini ve organlarını aşağıladığıma dair yazılı, sözlü ve görsel somut bir delil yoktur.

Şansal, beraatını talep ederek, mahkeme aksi kanaatteyse, hüküm kurulduğu takdirde, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmedi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Barbaros Şansal’ın, Artı Haber isimli internet haber sitesinde yapmış olduğu röportaj kapsamında ‘Türk Milleti’ni, Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletin yarı organlarını alenen aşağılama’ suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, Şansal’ın, “Hükümet, Reina operasyonunu benim üzerimden kapatmaya çalıştı” başlığı altında röportaj verdiği ve alınan ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, şakacı bir insan olduğunu, şakalarının yanlış anlaşılmaya sebep olarak hem emniyet birimlerini hem de hukukun rahatsız ettiği için üzgün olduğunu belirttiği kaydedildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir