Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Reklamlar Sosyal Medyaya Taşındı

Reklamlar Sosyal Medyaya Taşındı

admin admin -

Sosyal medya uygulamalarından İnstagram ve TikTok da bu konuda en etkili olanlar. Çünkü İnstagram ve TikTok belirli paylaşımların yapıldığı ve görselliğin ön planda tutulduğu ortamlar. Kullanım amaçları reklamlar için oldukça müsait. Zaten insanlar yeni dönemler içerisinde almak istedikleri ürünleri takip etmek için bile sadece İnstagram ve TikTok uygulamalarını kontrol etseler yetiyor. Ünlü markaların her birinin İnstagram ve TikTok hesabı bulunuyor ve hesaplar üzerinden ürünlerini detaylıca paylaşabiliyorlar. 

Pazarlamalarınızı İnstagram’da Sergileyebiliyorsunuz

Ünlü markaların sosyal medyada etkin olması gibi sizler de olabiliyorsunuz. Yani eğer yeni bir işletme kurma hevesiniz varsa sosyal medya üzerinden bunu mümkün hale getirebiliyorsunuz. Gerçek hayatta herhangi bir ortam bulunmadan, bir iş yerine sahip olmadan sadece dijital platformlar içerisindeki pazara katılıp kendi kitlenize de ulaşabilirsiniz. Bu da elinizdeki ürünleri tanıtmanız, yaptığınız hizmetlerin görülmesi ve müşterilerinizin oluşması konusunda bir hayli yeterli bir faktör. 

TikTok Markaların Yeni Reklam Yüzlerini Seçiyor 

İnstagram ve TikTok uygulamalarının kullanım amacı değişiklik gösteriyor. İnsanların çoğu eğlence için bu ortamlarda bulunurken birçoğu da fenomen olmak istiyorlar. Fenomen olmak da aslında gerekli olan beğeni ve takipçi sayısına sahip olmakla mümkün oluyor. Bu durumlar göz önüne geldiğinde de fenomen olan kişiler dijital Pazar alanlarında kendilerine iş bulabiliyorlar. Markalar, yeni dönem reklamlarını sosyal medya ünlüleriyle iş birlikleri yaparak da yürüttüklerinden ünlülerin de kazançları oluşuyor. 

İnsanlara tanıtımların yapılması, gönderilen ürünlerin paylaşılması gibi birçok kısımda reklamlar yapılabiliyor. Ayrıca markalar, kendi marka yüzlerini de artık sosyal medya fenomenleri içerisinden seçiyorlar. Bu da markaların sadece kendi kitlelerinin değil fenomenlerin kitlelerinin ve hayranlarının da ilgisini çekme durumunu mümkün hale getiriyor. Böylece kazanç oranları beklenilenden daha da yüksek olabiliyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir