Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Roche’un Sanal Gerçeklik Deneyimi Projesi Felis Ödülüne Layık Görüldü

Roche’un Sanal Gerçeklik Deneyimi Projesi Felis Ödülüne Layık Görüldü

admin admin -

Roche İlaç Türkiye, romatoid artrit hastalarının 5 yılık tedavi sürecini anlatan sanal gerçeklik deneyimi projesi ile MediaCat dergisi tarafından düzenlenen Felis Ödülleri’nde Felis’e layık görüldü. Roche’un ajansı Scope ile hayata geçirdiği “Romatoid Artrit Hasta Yolculuğu” projesi “Artırılmış Mobil Deneyim” dalında ödülün sahibi olarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Uzun süreli tedavilerde hasta ve doktor arasındaki duygusal paylaşımı konu alan sanal gerçeklik deneyimi projesinde, hastanın doktoruyla tanıştığı ilk günden itibaren yaşadığı fiziksel iyileşme ve doktorun hayatındaki değişimler işleniyor.

 

Hastanın yaşadığı sorunlar kullanıcılara deneyimletiliyor

 

Kadın ve erkek kullanıcılar için özelleştirilmiş tecrübeler sunan proje, 5 yıllık bir zaman diliminde kullanıcıya romatoid artrit hastasının yolculuğuna tanık olma imkanı sunuyor. Uygulamadaki hassas etkileşimli el kontrolleri ile hastanın yaşadığı sorunlar kullanıcıya deneyimletiliyor. Bu his deformitelerin ayrıntılı üç boyutlu modellemeleri ile görsel olarak da destekleniyor.

 

Uzman romatologların fikirlerinden ve tecrübelerinden faydalanılarak bir senaryo üzerinden yürütülen projede, hastaların el deformasyonları incelendi, hastane koridorları ve muayene odası için gerçek ortamlar referans alındı ve sanal gerçekliğe aktarıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir