Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Rottweiler Köpek Kaç TL?

Rottweiler Köpek Kaç TL?

admin admin -

Rottweiler köpek kaç TL sorusunun cevabi 2000 ila 5000 TL arasinda oldugudur. Fiziksel özellikleri nedeniyle Rottweiler, dünyanin çogu ülkesinde potansiyel olarak tehlikeli köpeklerden biri olarak kabul edilir.

Saglam yapisi, büyük gücü ve büyük disleri ile Rottweiler, birden fazla kisinin gözünü korkutabilen irklardan biridir. Eski zamanlardan beri, bu cins, yavru köpeklerden savasmak ve korku uyandirmak için yetistirilmesi satılık rottweiler gereken ideal irklardan biri olarak siniflandirilmistir ve bu nedenle dünyanin çesitli yerlerinde bir PPP cinsi (potansiyel olarak tehlikeli köpekler) olarak görülmüstür.

 

Rottweiler Köpeklerin Tarihi Kökenleri

Rottweiler köpek kaç TL’dir? Tarih ve kökeni antik Roma’ya dayanan bu köpegin baslangiçta çiftlik hayvanlari gütmek ve diger tehdit edici türlerle ilgilenmek için yetistirildigi düsünülür. Fiyat araligi 2000 ile 5000 TL arasinda degisir. Estetik olarak saldirgan bir köpek gibi görünse de karakterinde sadakat, sabir ve itaat gibi nitelikler vardir.

Evde bir Rottweiler bulundurmanin asiri bir tehlike olusturmadigi garanti edilir. Her seyin hayvan ve sahibi rottweiler yavrusu arasindaki iliskiye bagli olacagi unutulmamalidir. Gücünden dolayi bu cins bir hayvanin bir isirigi ölümcül olabilir. Uzmanlar, bu cinsin küçük irklardan farkli bir sekilde bakilmasi gerektigini açikliyor. Ayrica Rottweiler sahiplerinin evcil hayvanlarina daha fazla empati ile davranmalari ve bu köpeklerin çok genç yaslardan itibaren diger hayvanlarla etkilesimi üzerinde çalismalari konusu üzerinde dikkatle durulmasi öneriliyor.

 

Rottweiler Köpekler Tehlikeli Midir?

Rottweiler köpek kaç TL olursa olsun veterinerlere göre bu cinsi potansiyel olarak tehlikeli yapan sey, büyüklügü ve gücünden baska bir sey degil. Ayrica bunun cinse özgü bir sey olmadigi ve Rottweiler’larin saldirganlik egiliminde olmamasinin nedeni oldugu da düsünülüyor. Büyük boyutlari ve bu hayvani tehlikeli olarak belirleme anlayisimiz nedeniyle fiziksel görünümü etkileyici olsa da Rottweiler, dogru bir sekilde egitilirse ve dogumdan itibaren diger köpekler ve insanlarla sosyallesmesi ögretilirse ideal bir evcil hayvandir.

Bu cinsin kesin kökenleri bilinmemekle birlikte, Rottweiler’in Avrupa’da Roma döneminden beri bulundugu bilinir. Evcil hayvanin, esas olarak bir çoban köpegi olarak hizmet ettigi Almanya’nin Rottweil Alp bölgesinden geldigine inaniliyor. Sahibine karsi gönül rahatligi ve mükemmel çalisma egilimi, onu çiftlik hayvanlariyla ilgilenmek için en iyi cins yapmistir. Bu cins köpekler hala çoban köpegi olarak var oldugundan, yüzyillardir korunan bir cins olarak karsimiza çikar.

 

Rottweiler Köpeklerin Çobanlik Özellikleri

Rottweiler köpek kaç TL sorusunun cevabinda kabiliyetleri de o derecede etkilidir. Onu mükemmel bir çoban köpegi yapan yukarida belirtilen özelliklerinden dolayi, 20. yüzyilin baslarinda Almanya’da bu cinsin polisin islerine eslik etmesi ve Birinci Dünya Savasi sirasinda önemli bir role ulasmis oldugu görülür.

Hayvan bir evcil hayvan olarak ün kazanmasina karsilik evlere hirsizlarin girmesini engelleyerek evin korunmasini satılık yavru rottweiler iyilestirmek için bekçi köpegi olarak evlerin bir parçasi haline gelmistir. Yavas yavas evlerde bir yer edinmistir.

Rottweiler Özelliklerine Göre Fiyati

Rottweiler köpek kaç TL gibi sorular merak konusudur ama bu köpegi alirken fiyat yerine daha çok dis özelliklerine dikkat etmek gerekir. Rottweiler dikdörtgen bir gövdeye sahiptir, bacaklari gövdesinin uzunlugundan daha kisadir. Boyun ve bas, uzun, kalin ve genis olarak öne çikar. Bu, omuzlarindan 55 ila 65 santimetre agirliginda ve 40 ila 50 kilo agirliginda büyük bir köpektir. Bu evcil hayvandan yasam beklentisi 12 ila 15 yas arasindadir. Yas ve özelliklerine göre fiyatlarinda degisiklik oldugu görülür.

Rottweiler’in paltosu kisadir ve genellikle siyah renklidir hem gözlerinde hem gögsünde hem de bacaklarinda ten rengi lekeler bulunur. Çene genis ve güçlüdür ve burun oldukça düzdür. Kulaklar orta ve bas kisminin her iki tarafina da sarkiktir, gözler ile burun, kahverengi veya siyah merkezli, küçük ve koyu renklidir. Kuyruk kisa ve gögsü çok genis, bu yüzden ona ilk bakista bizi korkutan o güç ve siddet yönünü verir. Palto sadece haftada bir kez hafif bir firçalamaya ihtiyaç duyar ve bir köpek bakicisina gerek olmaz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir