Safir Pırlanta Yüzük Modelleri

Safir Pırlanta Yüzük Modelleri
Safir Pırlanta Yüzük Modelleri hande erol

Safir Pırlanta Yüzük Modelleri

Pırlanta yüzük denildiği zaman akan sular durur. Takdir edersiniz ki, erkekler; sevdikleri kadına evlilik teklif ederken tektaş yüzük sunarlar. Tektaş yüzük; birlikteliğin sembolüdür. Ayrıca, bir ilişkinin ne kadar ciddi olduğunu da gösterir.

Pırlanta yüzük satın almayı düşünenlerin aklında çok sayıda soru işareti bulunuyor. Her şeyden önce, pırlanta değeri nasıl anlaşılır sorusuna cevap arıyorlar. Pırlantada 4C kuralı önem taşır. Bir başka deyişle, pırlanta satın alırken karat, kesim, berraklık ve renk kriterine dikkat edilmelidir. Bu dört kriter; aynı zamanda pırlanta fiyatına da etki eder.

Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Safir pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bu sayede, tüketiciler; verdikleri paranın boşa gitmemesini sağlarlar.

  • Kesim: Pırlantada kesim zannedilenden çok daha önemlidir. Çünkü, pırlanta; kesime göre çok daha büyük ya da küçük gözükebilir. Bunun yanı sıra, pırlantanın kesim şekline göre ortaya yuvarlak, baget ve kalp gibi farklı modeller çıkar. Kesim; aynı zamanda taşın ışıltısını gösteren önemli bir detaydır.
  • Karat: Pırlanta satın almak isteyenler için en önemli detaylardan birisi de tahmin edebileceğiniz gibi karat! Karat; ağırlık ölçüsü birimi olmakla beraber pırlantanın değerini ve fiyatını belirler. Bir başka deyişle, karat arttıkça yüzüğün fiyatı da artar.
  • Berraklık: Pırlantanın herhangi bir kusurunun olup olmadığını gösteren kriterdir. Ayrıca, tıpkı karat ve kesim gibi taşın kalitesini belirler. F; kusursuz ve nadir bulunan bir pırlanta olmakla beraber I kategorisindeki pırlantaların üzerinde dikkat çekici türden lekeler mevcuttur.
  • Renk: Pırlanta; renksiz ve parlak bir görüntüye sahiptir. Fakat, yine de pırlantanın üzerinde doğanın birtakım izlerine rastlayabilirsiniz. Pırlantada renk kategorisi; D’den başlayarak Z’ye kadar ilerler. J ve üzeri pırlantalar; beyaz gözükmelerinden dolayı çok fazla tercih edilir.

Yukarıdaki dört kriterin yanı sıra safir pırlanta yüzük modellerinin nereden satın alındığı da önem taşır. Bu noktada, pırlanta sertifikası vaat eden bir markadan alışveriş yapılmalıdır. Pırlanta sertifikası; herhangi bir pırlanta ürünün güvenilir olduğunu ispat eder.

Neden Safir Pırlanta Yüzük Modelleri Tercih Edilmeli?

Pırlanta yüzük satın almayı düşünenlerin önünde çok sayıda seçenek yer alıyor. Kadınlar; doğal taşlardan imal edilen pırlanta yüzük modellerine bayılırlar. Onlardan birisi de tahmin edebileceğiniz gibi safir pırlanta yüzük! Bilhassa ihtişamı sevenler için ideal yüzük modellerinden birisi olduğunu söylemeliyiz.

Safir; geçmişten bu yana herkesin çok değer verdiği bir taştır. Özgürlük ve güven hissi vermesi ile dikkat çeker. Ayrıca, safir taşı; iyileştirici etkiye de sahiptir. Aşkta sadakati ve güveni sağladığını söylemek mümkündür. Sakinleştirici özelliği ile de dikkat çeken safir taşı; pırlanta yüzük modellerine çok yakışır.

Safir; dünyanın en pahalı taşlarından birisidir. Bu yüzden, safir pırlanta yüzük modelleri de benzer ürünlere kıyasla daha pahalıdır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor