Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Bilim Kurulu sonrası kritik açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Bilim Kurulu sonrası kritik açıklamalar

admin admin -

Corona virüsüyle mücadele sürerken Bilim Kurulu kritik bir toplantı daha gerçekleştirdi. 1 Temmuz’da başlayacak olan tam normalleşme ve corona virüsü aşısının ele alındığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamanın satır başları şöyle;

*Corona virüsü küresel salgını beraberinde birçok zorluğu getirdi. Bu durumu 4 bölüm halinde ele alabiliriz. Salgın hastalık ülkemize ulaşmada önce ilk dönemi, yani salgına hazırlık, karantina ve önlemlerin neler olabileceğiyle ilgili dönemdi.

*Bu aşamada aldığımız tedbirler 3 ay kazandırdı bize. İkinci bölüm ise tanımadığımız bu düşmandan nasıl korunacağımızı öğrenmekle uğraşma dönemiydi.

*Bu dönemde salgın yönetimi ve çalışma rehberleriyle salgın döneminde kontrollü sosyal hayatın nasıl olabileceğine odaklandık. Bu dönemde dijital altyapımız çok hızlı sonuç almamızı sağladı.

*Dördüncü bölüm ise aşılama programımızın başladığı, salgının gerileyip insanlığın ve bilimin kazanmaya başladığı aşama. Şu an bu aşamadayız ve salgının kısa sürede biteceğine inancım tam.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir