Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Samsung Galaxy S8’in Exynos’lu Sürümü Yine Çok Hızlı!

Samsung Galaxy S8’in Exynos’lu Sürümü Yine Çok Hızlı!

admin admin -

Güney Koreli teknoloji devi Samsung kısa bir süre önce yeni amiral gemisi olan Galaxy S8’i tanıttı. Samsung’un yeni amiral gemisi daha önceden de sızdırıldığı gibi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8 iki farklı işlemciyle geliyor. Bir Galaxy S8 modelinde Samsung’un ürettiği kendi Exynos işlemcisi kullanılırken bir diğer Galaxy S8 modeli Qualcomm’un en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 835 ile geliyor.

Bilindiği gibi Samsung daha önceki Galaxy S serisi modellerinde de hem kendi işlemcisini hem de Qualcomm’un işlemcilerini kullanmıştı. Samsung Amerika’da satılan Galaxy S8 modellerinde Snapdragon 835 işlemciler yer alacakken diğer ülkelerde satışa çıkan Galaxy S8 modellerinde Exynos 8895 işlemcisi bulunacak.

 

Bilindiği gibi Samsung’un Galaxy S7 modelinde de merak edilen hangi işlemci daha iyi sorusu Galaxy S8 modelinde de kendini gösterdi. Bilindiği gibi Samsung’un bir önceki amiral gemisi olan Galaxy S7’de de Samsung’un Exynos işlemcisi daha yüksek bir performans sunuyordu. Bu gelenek Galaxy S8’de de bozulmadı ve Exynos 8895 işlemcisini kullanan Galaxy S8 modeli Snapdragon 835 işlemcisi kullanan modelden daha yüksek bir performans sunuyor.

snapdragon-835

Yapılan testler sonucunda AnTuTu testinde Exynos ve Snapdragon işlemcilerinin puanları belli oldu. Yapılan testler sonucunda Exynos 8895 işlemcisini kullanan Galaxy S8 modelin 174.555 puan alırken, Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi kullanan Galaxy S8 modeli 162.101 puan aldı.

exynos-8895-snapdragon-835

Yapılan testlerde de görüldüğü gibi Samsung’un kendi işlemcisi olan Exynos 8895, Qualcomm’un en iddialı işlemcisi olan Snapdragon 835’e 12 bin puan fark atmış durumda. Alınan bu sonuçlarla birlikte Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8 yeniden performans testlerinde birinci sıraya oturmuşken en güçlü işlemcilerde de Galaxy S8’de kullanılan Exynos 8895 liderliğe yükseldi.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir