Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Samsung Gelirlerinde Rekor Kırdı!

Samsung Gelirlerinde Rekor Kırdı!

admin admin -

2017 yılına girişimizin ardından bir süre geçmesiyle birlikte teknoloji firmaları ilk çeyrek raporlarını açıklamaya başladı. Güney Koreli teknoloji firması Samsung’da mali raporlarını açıkladı.

Samsung’un geçtiğimiz yıl Note serisinin yeni üyesi Galaxy Note 7 modelinde yaşadığı olayların ardından 2016 yılını çok kötü bir şekilde tamamlamıştı. Samsung’un sonrasında süreci çok iyi yönetmesiyle birlikte Samsung 2017 yılına iyi bir giriş yapmıştı.

Samsung’un 2017 ilk çeyreğinde açıkladığı rakamlara bakacak olursak Samsung’un şimdiye kadar ki en yüksek gelirlerini elde etti. Samsung’un 2017 yılına dair yayınladığı rapora bakıldığında 44 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş. Samsung’un bu gelirinde en çok payı ise OLED ekran ve yarı iletken malzemeler alıyor. Samsung’un 2017 ilk çeyreğinde elde ettiği net kar ise 8.7 milyar dolar olarak açıklandı.

galaxy-s8

Samsung yetkililerinin yaptığı açıklamalara bakıldığında ikinci çeyrekte bu rakam daha da artacak. Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin ilerleyen günlerde satışa çıkacağını düşünürsek Samsung’un bu tahminlerinin haksız olmadığı görülüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir