Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Samsung Şirketi Çipleri İçerisine Yapay Zekayı Eklemeye Başlıyor

Samsung Şirketi Çipleri İçerisine Yapay Zekayı Eklemeye Başlıyor

admin admin -

Samsung şirketi, yapay zeka ile alakalı olan verilerin işlenmesi amacıyla çip setlerine bununla ilgili atanmış çekirdekler ekleyip öne çıkmayı istiyor. Malum, firmanın Galaxy S8  modeli ve de  Galaxy Note 8 modeline güç vermiş olan Exynos 8895 çip seti bu şekilde bir özelliğe de sahip durumda değil. Bu cihazlar ile gelmiş olan yapay zekaya sahip dijital sesli asistanlardan Bixby de bu şekilde bir çekirdek gücünü arkasına almamakta. Kısaca açıklamak gerekirse şirket, bu eksiği kapatmayı istiyor.

Samsung  şirketinin tarafından yapay zekaya sahip çipler için Ar-Ge’nin sürecine başlanmış olduğu ve bu çiplerin önümüzdeki birkaç sene içinde ticarileştirilmesinin planlanmakta olduğu belirtiliyor. 

Samsung şirketinin cephesinde ise cihazlar içerisinde yer alan yapay zeka uygulamalarından gelmiş olan büyük verileri işleyebiliyor olacak ve de bulut sunucuları ile  beraber iletişim gereksinimi tamamen  ortadan kaldırılmış olacak, birkaç tür çip geliştirmesi  sürecinin devam etmekte olduğu da söylenmekte.

Şu an içerisinde ses tanıma ve  de makine öğrenimi gibi  çeşitli yapay zeka uygulamalarının tarafından işlenmiş olan veri, bulut içerisinde depolanıyor ve gerektiği zaman çağrılıyor. Yerleşik durumdaki yapay zeka işleme ünitesinden olan çipler de, veriyi yerel bir şekilde depoluyor ve de işleyebiliyor. Tabii ki  de bu ise  günümüz çip setlerine bakıldığında yapay zekanın özelliklerinin performansını %50 oranına kadar arttırmakta.

Gelecekte yapay zekanın mobil cihazlar için ciddi bir büyüme faktörü olacağı kuşkusuz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir