Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Samsung’dan 2017’de Rekor Gelir!

Samsung’dan 2017’de Rekor Gelir!

admin admin -

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un geçtiğimiz yıl yaşadığı Note 7 faciasından sonra pek çok kişi düşüşe geçeceğini iddia etmişti. Ancak Samsung cephesinden gelen ilk verilere göre Samsung’un gelirlerinde önemli bir artış yaşandı. 

Teknoloji devi Samsung kısa bir süre önce merakla beklenen yeni amiral gemi modelleri olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerini satışa sunmuştu. 2017 yılını rekor bir gelirle tamamlamak isteyen Samsung 2017 ilk çeyrek raporunu yayınladı. 

Yayınlanan rapora göre Mart ayıyla sonlanan ilk çeyrek sonuçlarında Samsung 2017 yılının ilk çeyrek sonuçlarında yüzde 48’lik bir artışla karını 8.8 Milyar dolara yükseltilmiş olduğu görülüyor. Bu rakam Samsung’un son üç – dört yılda ulaştığı en yüksek rakam olarak karşımıza çıkıyor. 

Bir diğer yandan bu sonuçlar Samsung’un en iyi ilk çeyrek sonuçlar. Samsung’un bu raporunda yazılan verilere bakıldığında toplamda 44.7 Milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini ve net karı ise % 46 oranında artış göstererek toplamda 6.8 Milyar dolara ulaştı. 

Yine Samsung’un raporuna göre Samsung bu artışını yılın ikinci yarısında da sürdürecek. Samsung tarafından açıklanan tahmin verileri ise net karın 10 milyar dolar olacağı yönünde. Samsung’un bu tahmininin Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri katıldığında oldukça mantıklı bir tahmin olduğu görülüyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir