Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Samsung’dan dev yatırım

Samsung’dan dev yatırım

admin admin -

Dünya üzerinde küresel çip sıkıntısı devam ediyor. Özellikle 2020’nin başlarında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve beraberindeki karantina süreci, tüm sektörlerde olduğu gibi yarı iletken üretimini de olumsuz anlamda etkiledi. Tam kapanma ve hastalıkların artış göstermesi tedarik zincirleri oluşmasına neden oldu.

Tüm bunların gölgesinde büyük teknoloji firmaları, ürünlerini piyasa sürmekte zorlandı. Birçok üründe gecikmeler yaşandı. Yetkili kişilere göre ise bu sıkıntının geçebilmesi en erken 2025 olarak görülüyor. Hal böyle olunca büyük şirketler yarı iletken şirketleri için yatırımlar yapmaya başladı

Teknoloji devi Samsung, son yıllarda çip sıkıntılarına rağmen büyük bir ivmeyle büyümeye devam ediyor. Ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdüren şirket, büyük bir yatırıma hazırlanıyor. Şirketin tüm organizasyonlarında merkezi bir figür olan Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, büyük bir bütçeyle Avrupa’nın yolunu tuttu.

Samsung, Avrupa’da yarı iletken şirketlerinden birine yatırım yapmak için 110 milyar dolar ayırdı. Henüz net bir şirket ismi geçmiyor. Fakat gelen bilgiler ışığında bakılırsa Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, 3 önemli şirket üzerinde düşünüyor. Bunların Hollanda merkezli NXP, Almanya’dan Infineon Technologies ve İsviçre’den STMicroelectronics’in olası adaylar olduğu söyleniyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir