Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Şarj girişi olmayan iPhone

Şarj girişi olmayan iPhone

admin admin -

Canalys’e göre yüzde 20’lik pazar payı ile dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Apple, çok yakında yürürlüğe girecek AB ülkelerinde satılan tüm modellerin USB-C portuna sahip olması gereksinimi nedeniyle kritik bir kararın eşiğinde. Şirketin iPhone 14 serisiyle birlikte lightning bağlantı noktasından vazgeçmesi beklenirken, bir süre önce kullanıcıların tepkisini çekebilecek bir iddia ortaya atıldı.

Bilindiği üzere Apple, iPhone 5’ten bu yana tüm akıllı telefonlarında lightning şarj girişini kullandı. İlk başta kullanıcılara kaliteli bir şarj deneyimi sunan bağlantı noktası, belirli bir zaman sonra şarj ve veri aktarım hızı gibi konularda geri kalmaya başlayarak kullanıcıların tepkisine neden oldu.

Avrupa Birliği (AB), son dönemde teknolojik atıkların önüne geçebilmek için akıllı telefon, tablet ve kulaklık dahil olmak üzere birçok ürün için ortak bir şarj girişi projesine hayata geçirmek için geri sayıma başladı. Bu kapsamda Apple’ın da ürünlerinde iPhone’larda kullandığı lightning şarj portundan vazgeçerek ortak şarj standartına uyum sağlaması gerekecek.

Ancak son ortaya çıkan bilgilere göre Apple, USB-C olması beklenen ortak şarj standartının aksine iPhone modellerinden şarj girişini tamamen kaldırarak halihazırda kullandığı kablosuz şarj teknolojisini daha da geliştirerek bir standart haline getirmeye hazırlanıyor.

İddialara göre Apple CEO’su Tim Cook, USB-C bağlantı noktasının maliyetinin yüksek olması, mevcut şarj girişlerinin fazla yer kaplaması ve şirketin kablosuz şarj konusunda belirli bir seviyeye gelmesi gibi nedenlerden dolayı ilerleyen dönemlerde şarj girişi olmayan iPhone modelleri üretmeye başlayacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir