Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SEGA’dan Retro Severlere Büyük Jest

SEGA’dan Retro Severlere Büyük Jest

admin admin -

SEGA, çok sevilmiş olan retro oyunlarını ücretsiz bir şekilde iOS ve  de Android platformlarında yayımlamaya başladı. İşte ilk önce yayımlanmaya başlayan SEGA’nın klasik retro oyunları..

SEGA şirketi, Mega Drive 2 isimli oyunundan hemen sonra konsol pazarı içerisinden sessiz sedasız  bir şekilde çekilmiş ve  de elinde yer alan güçlü IP’lere yönelmiş idi. Sonic ile birlikte  Phantasy Star ve de Altered Beast oyunları gibi kültleşmiş  bazı oyunlar ile bir döneme damgasını vurmayı başaran SEGA şirketi, eski günlerine ise mobil platform ile dönmek maksadı ile kollarını sıvadı.

SEGA Forever isminin altında yapılmış olan çalışma ile çok sevildiği bilinen SEGA oyunları ücretsiz bir şekilde iOS ve de Android kullanıcılarının beğenilerine sunuluyor. İlk etap içerisinde Sonic the Hedgehog ile birlikte Phantasy Star II, Kid Chameleon, Comix Zone ve de Altered Beast isimli oyunları App Store ile birlikte Google Play’de hazır bir şekilde yerini aldı. Önümüzdeki günler içerisinde ise sevilmiş olan tenis oyunlarından Virtual Tennis 4 oyununun çıkış zamanını gerçekleştirecek.

Bu oyunların hepsi ise orijinal formunda bulunuyor. Yani grafiksel bir şekilde bir iyileştirme ise hiç bir şekilde yapılmadı. Fakat retro oyunlar  bu yeni teknolojileri de tamamen destekliyor. Örnek olarak; oyunda yer alan kayıtlı dosyalarını Cloud içerisinde depolanabiliyor, lider tabloları ile birlikte arkadaşlarınızla istediğiniz şekilde kapışabiliyor ve  de mobil cihazlara Bluetooth  bir kontrolcü takarak oyunları kolay bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir