Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Serhat Uzunkök Kimdir? Ne İş Yapıyor?

Serhat Uzunkök Kimdir? Ne İş Yapıyor?

admin admin -

Serhat Uzunkök Kimdir? Ne İş Yapıyor?

 

Serhat Uzunkök kimdir? Aslen memleketi neresi? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Facebook, Twitter, YouTube ve İnstagram adresi ne? Pinterest kullanıyor mu? Boyu, burcu ve kilosu nedir? Hakkında bilgiler içeren ayrıntılı biyografi yazısı.

 

Serhat Uzunkök 17 Eylül 1984 tarihinde Ankarada dünyaya geldi. Aslen Kastamonuludur. Sosyal medya uzmanı, danışman ve editördür.

Çocukluk yıllarının büyük bölümü Kastamonuda geçti.

 

Orhan Şaik Gökyay Lisesinden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

Uzun yıllar kitapçılık sektöründe çalıştı ve bilgisayar tamirciliği yaptı. Bir süre Yalnız Şair lakabı ile amatör şiirler yazdı. Sonra sosyal medyaya merak sardı.

 

Özellikle Facebookun popüler olduğu dönemde bazı teknikler keşfedip birçok büyük Facebook sayfasının sahibi oldu ancak sonrasında bu sayfaları ücretsiz dağıttı.

 

Ardından yönünü Twittera çevirdi. Twitter gündeminde yer alan zararlı birtakım hashtaglardan rahatsız oldu ve gündemi ele geçirmeye karar verdi.

 

Trend Topic algoritmasını çözdükten sonra yıllarca Twitterda gündeme soktuğu hashtagları ile tanındı ve hatırı sayılır bir takipçi kitlesi edindi. Dünyada en çok TT yapan kişi olarak tarihe geçti. En uzun süre gündemde kalan hashtag rekorunu kırdı. Sayısız kez Dünya Gündemini belirledi. Çeşitli yardım projelerine hashtaglar açarak destek verdi. Hesabından yaptığı paylaşımlarla da Twitter’ı renklendirdi.

 

Ancak bir süre sonra Twitter ekibi kendisinin bulduğu açıkları kapattı ve hesabını da erişimi engelledi.

Uzun süre kapalı kalan hesabını sonrasında açtırmayı başardı ancak Twittera gelen güncellemelerden sonra bu mecrayı aktif olarak kullanmayı bıraktı.

 

Sonrasında kendisine YouTube kanalı açtı. YouTube algoritmasının nasıl işlediği ile ilgili uzun süren bir çalışma sürdürdü.

Özellikle çektiği biyografi videoları ile hatrı sayılır bir kitle edindi ve sonrasında çeşitli YouTube kanallarına danışmanlık yapmaya başladı.

 

2020de dizianaliz.com sitesini kurdu ve önemli dizi siteleri arasına girmeyi başardı. Aynı dönemde Pinterest isimli sosyal medya platformuna merak saldı. Bu sitede yüksek etkileşim elde etmenin yollarını öğrendi ve Pinterestin algoritmasının işleyişi üzerinde kendini geliştirdi.

2021de İngilizce web siteleri kurarak yüksek kazanç elde etmenin peşinden koştu ve bu alanda da başarılı oldu.

Bu süreçte internet ortamında yapılan birçok iş ile ilgili yaklaşık 25 yıllık bir bilgi birikimine kavuştu.

 

2022’de gorevciyiz.com isimli reklamcılık üzerine hizmet veren bir sitenin kurucuları arasında yer aldı ve bu sitede aktif olarak görev aldı.

2023 yılından itibaren baskentpostasi.com ve soninternethaber.com sitelerinde editörlük yapmaya başladı.

2024’te smmtavsiyesi.com.tr isimli siteyi kurdu.

Zaman zaman kendisine ait olan tavsiyedelisi.com ve kilosu.com sitesinde yazılar yayınlamaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir